FOTO: Rudens veltes, našķi un amatnieku rokdarbi – ļaudis pulcējas tirdziņā Brīvdabas muzejāPasākumi
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 7. septembris 18:39
  • TV3
  • 13

FOTO: Rudens veltes, našķi un amatnieku rokdarbi – ļaudis pulcējas tirdziņā Brīvdabas muzejā

Vairāk foto skaties šeit

Rudens svētki Brīvdabas muzejā

Šajās brīvdienās, 7. un 8. septembrī, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisinās Mūsdienu amatniecības tirgus. Šis pasākums ir kļuvis par tradīciju, kas pulcē ne tikai amatniekus, bet arī vietējos iedzīvotājus un viesus, kuri vēlas izjust rudens burvību un iepazīties ar Latvijas kultūru un amatniecību.

Rudens veltes un vietējie našķi

Tirdziņā apmeklētāji var atrast plašu rudens velšu klāstu – svaigas dārzeņus, augļus un ogas, kas sapulcējušās no vietējiem tirgotājiem. Kā arī ir pieejami dažādi mājās gatavoti našķi, kas iepriecina garšas kārpiņas. Apmeklētājiem ir iespēja nogaršot un iegādāties visdažādākos produktus, sākot no mājas siera un medus līdz pašceptām maizēm un kūkām.

Amatnieku radošās ieceres

Pasākuma ietvaros ir iespējams aplūkot un iegādāties arī unikālus amatnieku izstrādājumus. Šogad tirgū piedalās meistari no dažādām Latvijas malām, kuri demonstrē savus talantus un prasmes. Apmeklētājiem ir iespēja redzēt, kā notiek tradicionālo profesiju atdzimšana un iepazīties ar modernajām amatniecības tehnikām.

Pasākuma atmosfēra

Pasākuma pirmā diena ir bijusi dzīvīga un krāsaina, piesaistot lielu apmeklētāju skaitu. Jau no rīta apmeklētāji izmantoja iespēju izstaigāt tirdziņu, baudīt ziemas augļus un sarunāties ar amatniekiem. Mūzikas skaņas un smarža no ceptām dzīvotnēm radīja siltu un ģimenisku atmosfēru, kas ļāva visiem justies īpaši.

Izstādes un aktivitātes visai ģimenei

Neaizmirstamas ir arī radošās darbnīcas, kas organizētas visai ģimenei. Bērni var ļauties iztēlei un radīt savus mākslas darbus, izmantojot dabas materiālus, bet pieaugušajiem ir iespēja iemācīties jaunus prasmes, piemēram, adīšanu un kokgriešanu. Pasākumā ir domāts par ikvienu, un ikviens var atrast sev interesējošo nodarbi.

Aicinājums apmeklēt

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina visus interesentus apmeklēt Mūsdienu amatniecības tirgu arī svētdien, piedzīvojot autentisku rudens atmosfēru un iepazīstot mūsu valsts bagātīgo kultūru. Nepalaidiet garām iespēju atbalstīt vietējos amatniekus un baudīt sezonas gardumus!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas