Iekšlietu ministrija: Aizvien biežāk Latvijā par cilvēktirdzniecības upuriem kļūst paši pilsoņi
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 17:29
  • LSM
  • 4

Iekšlietu ministrija: Aizvien biežāk Latvijā par cilvēktirdzniecības upuriem kļūst paši pilsoņi

Latvijas pilsoņi kā cilvēktirdzniecības upuri

Iekšlietu ministrija ziņo, ka aizvien biežāk cilvēktirdzniecības upuri Latvijā ir paši Latvijas pilsoņi. Šāds satraucošs secinājums rodas, kad mēs aplūkojam gan atsevišķus gadījumus, gan kopējo situāciju. Piemēram, mežstrādnieks, kuram darba devējs Somijā atņēmis pasi, un jauna sieviete, kas Marokā apcietināta par narkotiku pārvadāšanu, abi meklējuši palīdzību pie Latvijas vēstniecībām vai nevalstiskajām organizācijām.

Eiropas Savienībā aktualizē cilvēktirdzniecības problēmu

Šonedēļ, kad tiek atzīmēta īpaša diena pret cilvēku tirdzniecību, Eiropas Savienība veltī uzmanību šai problēmai, mudinot cilvēkus izprast un atpazīt cilvēktirdzniecības upurus. Daugavpilī notika pasākums, kurā tika apmācīti speciālisti, lai spētu identificēt šos upurus un sniegt tiem nepieciešamo atbalstu.

Iekšlietu ministrijas viedoklis

Iekšlietu ministrija pauž, ka tie ir mīti, ka cilvēku tirdzniecība galvenokārt ir saistīta ar ārvalstīm. Patiesībā arvien biežāk šīs problēmas skar arī mūsu valsts pilsoņus, kuri nonāk sarežģītās situācijās gan ārvalstīs, gan Latvijā. Tas pieprasa mūsdienīgas pieejas un efektīvāku atbalsta sistēmu dažāda veida upuriem.

Atbalstošā vide un nepieciešamība pēc izpratnes

Šīs situācijas norāda uz nepieciešamību veidot atbalstošu vidi, kas ne tikai informē sabiedrību par cilvēktirdzniecību, bet arī izglīto potenciālos riska upurus. Tas ir būtiski, lai novērstu šādas situācijas un nodrošinātu, ka katrs cilvēks zina savas tiesības un iespējas meklēt atbalstu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas