Inese Galante: Dziedāšana ir hipnoze, ārstēšanas brīdis un pacelšanās virs zemes
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 12:10
  • LSM
  • 7

Inese Galante: Dziedāšana ir hipnoze, ārstēšanas brīdis un pacelšanās virs zemes

Inese Galante: Dziedāšana kā dzīvesveids

Inese Galante, Latvijas opera dīva, nesen sniedza aizraujošu interviju Latvijas Radio raidījumā "Laikmeta krustpunktā", kurā viņa dalījās savās domās par dziedāšanu un tās nozīmi savā dzīvē. "Man dziedāšana ir hipnoze, ārstēšanas brīdis, pacelšanās virs zemes. Tas man nav darbs, bet dzīvesveids, un par to esmu pateicīga un laimīga," atklāja Inese. Šie vārdi atspoguļo ne tikai viņas mīlestību pret mūziku, bet arī dziļo emocionālo saikni, ko viņa jūt, kad kāpj uz skatuves.

Ģimenes saknes un ceļš uz mūziku

Intervijā Galante runāja arī par savām ģimenes ebreju saknēm, kas ir būtiska viņas identitātes daļa. Šis fons ir ietekmējis viņas skatu uz pasauli un mākslu, un viņa uzsver, cik svarīga ir kultūras mantojuma saglabāšana. Interesanti, ka pirms pievēršanās operai, Inese pirmām kārtām kļuva par farmaceiti, taču mūzika allaž bija viņas sirdslieta, kas galu galā noveda pie slavas pasaules operas arēnā.

Pirmie soļi uz skatuves

Inese dalījās ar stāstu par savu pirmo uzstāšanos "aizlienētās kurpēs", kas raksturo viņas ceļa sākumu un azartu, kas saistīts ar uzstāšanos. Šī pieredze ļāva viņai saprast, cik svarīgi ir izpaust sevi viņas iecienītajā mākslas formā. Viņas vārdi atklāj ne tikai paļāvību uz talantu, bet arī neatlaidību un centību, kas nepieciešama, lai gūtu panākumus šajā konkurences pilnajā nozarē.

Globāla atpazīstamība

Runājot par pasaules slavu, Inese uzsver, ka tā nav tikai apbalvošana, bet drīzāk iespēja dalīties ar savām jūtām un idejām ar citiem. Viņas talants ir palīdzējis ne tikai viņai, bet arī citiem redzēt, ka mūzika var būt spēcīga hipoze, kas dziedē un pacel cilvēkus virs ikdienas grūtībām. Galante sola turpināt darboties šajā jomā, lai vēl ilgi spētu iepriecināt klausītājus visā pasaulē. Inese Galante ir piemērs tam, kā mīlestība pret mākslu var aizvest cilvēku uz augstumiem, un viņas stāsts ir iedvesmojošs ne tikai jauniem māksliniekiem, bet arī visiem, kas meklē veidu, kā izpaust sevi un atrast prieku dzīvē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas