Izraēla: Libānā veikts trieciens mošejā izvietotam "Hizbollah" komandcentramPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 15:18
  • NRA
  • 4

Izraēla: Libānā veikts trieciens mošejā izvietotam "Hizbollah" komandcentram

Izraēlas kara aviācija triecienā mošejā

Izraēlas armija sestdien paziņoja, ka tās kara aviācija Libānas dienvidos veica triecienu, mērķējot uz mošeju, kurā atradās kaujinieku grupējuma "Hizbollah" komandcentrs. Šis uzbrukums ir viens no vairākiem, kas tiek veikti, lai iznīcinātu "Hizbollah" militārās spējas reģionā.

Izraēlas armijas paziņojums

Paziņojumā, kuru izplatījusi Izraēlas armija, norādīts, ka šis ir strateģisks solis, lai novērstu iespējamos draudus, kas izriet no "Hizbollah" sacelšanās. Armijas mērķis ir iznīcināt militāros infrastruktūras elementus un samazināt grupējuma operatīvās spējas.

Reakcijas un sekas

Šis uzbrukums ir izsaucis plašu starptautisko reakciju, īpaši no Libānas puses. Vietējie iedzīvotāji ir nobažījušies par stabilitāti reģionā un to, kā šie notikumi var ietekmēt civilās dzīvības. Ir bažas, ka turpmākie konflikti var izraisīt plašāku vardarbību un cilvēku ciešanas.

Pēdējā laika notikumi

Šis incidents ir noticis laikā, kad Izraēla un "Hizbollah" ir iesaistītas pastāvīgā spriedzes stāvoklī. "Hizbollah" atbalsta Irāna un ir zināma par savām militārajām darbībām pret Izraēlu, kas rada turpmākas bažas par potenciālām eskalācijām un militārām operācijām nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas