Jundzis: Tuvāko 5 gadu laikā tanki no Krievijas vēl nenāks pāri robežai – nevajag pārspīlēt!Latvijā
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 00:16
  • LA
  • 2

Jundzis: Tuvāko 5 gadu laikā tanki no Krievijas vēl nenāks pāri robežai – nevajag pārspīlēt!

Jundža komentārs par drošības situāciju

Bijusī aizsardzības ministra Tālava Jundža izteikumi šonedēļ TV24 raidījumā “Kārtības rullis” piesaistīja plašu uzmanību. Jundzis apgalvoja, ka tuvāko piecu gadu laikā Krievijas tanki, visticamāk, nepārgājuši Latvijas robežu. Šī apgalvojuma pamatā ir viņa pārliecība, ka, neskatoties uz esošo ģeopolitisko spriedzi, patiesi draudi mūsu valstij nav tik tūlītēji.

Investīciju nepieciešamība?

Kopā ar Jundža vērtējumu ir arī jautājums par nepieciešamību ieguldīt finanses pret tanku aizsardzības sistēmās. Viņš norādīja, ka, ja tuvākajā nākotnē nav sagaidāmi militāri uzbrukumi, tad varbūt ir laiks pārdomāt, cik lielā mērā mēs patiešām vēlamies investēt šajā jomā. Vai šāda veida tehnoloģiju iegāde ir neaizvietojama prioritāte mūsu drošības plānā, ja apdraudējums šobrīd nav reāls?

Sabiedrības viedokļa nozīme

Jundža izteiktais viedoklis ir vissvarīgākais atgādinājums, ka sabiedrība un lēmumu pieņēmējiem ir jākoncentrējas uz faktiskiem, nevis tikai emocionāliem apdraudējumiem. Laikā, kad dažādi spēki cenšas radīt nepamatotu baiļu atmosfēru, ir svarīgi balstīt savus secinājumus uz reāliem datiem un analīzēm.

Noslēgumā

Lai gan Jundža apgalvojumi var šokēt dažus Latvijas iedzīvotājus, ir svarīgi noskaidrot, kādas ir reālās iespējas un riskus tuvākajā nākotnē. Iespējams, sabiedrībā ir nepieciešama plašāka diskusija par to, kā veidot mūsu drošību, neievērojot izmisīgus un nevajadzīgus pasākumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas