Biškopji ceļ trauksmi - nopelnīt ar katru gadu kļūst arvien grūtākZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Biškopji ceļ trauksmi - nopelnīt ar katru gadu kļūst arvien grūtāk

Pieprasījuma kritums

Pēdējos gados Latvijas biškopji ir saskārušies ar nopietnām problēmām, jo strauji samazinājies pieprasījums pēc vietējā medus. Šis satraucošais fenomens ir radījis bažas gan biškopju vidū, gan patērētāju aprindās, jo tas ietekmē ne tikai ražotājus, bet arī medus kvalitāti un pieejamību.

Ražas iespējas un realizācijas grūtības

Lai arī šovasar ir ienākusi ļoti laba raža, lielākajai daļai bitenieku to nav kur realizēt. Tas liek biškopjiem kārtot savas ražošanas stratēģijas un meklēt jaunas pieejas, lai nodrošinātu savus ienākumus, kas pēdējos gados ir kļuvuši arvien nestabili.

Neattaisnotas cenas

Medus vairumcena šobrīd ir absolūti neadekvāti zema, sākot no pusotra eiro par kilogramu. Šī situācija apgrūtina biškopju finansiālo izdzīvošanu un liek viņiem pārskatīt savus biznesa modeļus. Diemžēl šādā situācijā daudzi biškopji riskē palikt bez nepieciešamā atbalsta un ar neizpildītiem mērķiem.

Tiešā tirdzniecība kā iespēja

Lai gan grūtības ir acīmredzamas, biškopjiem par laimi ir cerība - lielākās izredzes uzrunāt klientus ir tiešajā tirdzniecībā. Šī prakse ne tikai palīdz palielināt peļņu, bet arī ļauj saglabāt ciešākas attiecības ar pircējiem un popularizēt vietējo produkciju. Biškopji aicina patērētājus atbalstīt vietējo ražošanu un izvēlēties kvalitatīvu medu, kas ražots tepat, Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas