Kas ir tas, ko neredzam? Par filmu «Tesa Man» stāsta režisors Uģis Olte un «Tesa» mūziķis Kārlis Tone
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 09:00
  • LSM
  • 5

Kas ir tas, ko neredzam? Par filmu «Tesa Man» stāsta režisors Uģis Olte un «Tesa» mūziķis Kārlis Tone

Filmas "Tesa Man" ideja

Filmas "Tesa Man" režisors Uģis Olte stāsta, ka ideja par šo projektu radusies no senām, gandrīz aizmirstām domām par grupas "Tesa" muzikālo mantojumu. "Patiesībā ar šo ideju par šādu filmu uzsēdos kā ērce vienai sažuvušai un teju nomirušai idejai, kas bija, ka 'Tesai' ir jāspēlē 'Savvaļā'", atklāj Olte. Šis projekts ir veids, kā atdzīvināt "Tesa" mūziku un sniegt tai jaunu elpu, vienlaikus izsakot dziļāku vēstījumu par cilvēka attiecībām un Dainu kultūras mantojumu.

Mūzikas nozīme filmā

Grupas "Tesa" mūziķis Kārlis Tone piebilst, ka filma ne tikai atspoguļo grupas muzikālo ceļu, bet arī akcentē svarīgas emocijas un stāstus, kas ir pamatā viņu mūzikai. "Mūsu mūzika vienmēr bijusi cieši saistīta ar stāstiem un pieredzi, un šī filma ir kā tāds tilts starp mūsu iepriekšējo radošo darbu un jauno skatījumu uz dzīvi," saka Tone. Viņa prāt, ir svarīgi, ka filmas skatītāji varēs sajust šos stāstus un pieslīpēties pie filmu, ne tikai kā izklaidējoša mākslas darba, bet kā emocionālas pieredzes.

Filmas veidošanas process

Uģis Olte detalizēti stāsta par izaicinājumiem un procesiem, kas saistīti ar filmas veidošanu. "Tesa ir emocionāla kopiena, un izveidot filmu par to bija milzīga atbildība," viņš saka, piebilstot, ka ir centušies saglabāt autentiskumu un patiesību, ko "Tesa" sevī nes. Filma jau ir saņēmusi pozitīvas atsauksmes no skatītājiem un muzikālās sabiedrības, un režisors norāda, ka tas ir tikai sākums ceļojumam, kas turpināsies.

Noslēguma domas

"Tesa Man" ir ne tikai filma par grupu, bet arī stāsts par ģimeniskām attiecībām, draudzību un mūzikas spēku, kas ietekmē cilvēku likteņus. Uģis Olte un Kārlis Tone aicina visus filmu skatīties un izjust tās sniegto pieredzi, jo, kā saka Tone, "mūzika ir tas, ko mēs neredzam, bet jūtam", eksponējot to, cik svarīgi ir saprast un sajust mūziku un tās radītos stāstus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas