Krāsnī cepts ābols – vienkāršs un garšīgs ābolu saldēdiens ar bērnības garšuReceptes
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 7. oktobris 13:04
  • TV3
  • 10

Krāsnī cepts ābols – vienkāršs un garšīgs ābolu saldēdiens ar bērnības garšu

Rudens burvība un ābolu garša

“Latvijas rudenim ir ābolu garša, medus saldums un kanēļa smarža…,” raksta Rūta Beirote ēdienu blogā “Rūta – garšu meklējumos”. Šie vārdi lieliski raksturo ka jau drīz pienāks laiks, kad dārzos plauks sulīgi, nogatavojušies āboli, gatavi mūsu kulinārijas piedzīvojumiem.

Krāsnī cepts ābols – vienkāršs prieks

Rūta atgādina par vienkāršotu, taču garšīgu veidu, kā izbaudīt ābolu saldēdienus – krāsnī ceptus ābolus. “Pirms ķeraties klāt pie sarežģītām ābolu štrūdelēm, atcerieties par visvienkāršāko un garšīgāko ābolu saldēdiena pagatavošanas veidu,” viņa uzsver.

Vieglums un garša katrā kodumā

Cepti āboli ir pārliecināta iecienītā izvēle ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem, un tos ir tik viegli pagatavot. Sajaucot ābolus ar nedaudz medus un kanēļa, var iegūt brīnišķīgu desertu, kas apburs ar savu aromātu un garšu.

Atgriešanās bērnībā ar katru kumosu

Šis deserts nav vienkārši ēdiens, tas ir ceļojums atpakaļ bērnībā, kad katrs siltā krāsnī cepts ābols nesēja siltumu un kārdināja iedvesmot jaunas garšas. Viss, kas nepieciešams, ir iepriekš sagatavoti āboli un neliela pacietība, gaidot, kamēr tie kļūs mīksti un sulīgi.

Noslēgumā

Tā kā rudens sezonā tiek svinēti lauki un dārzus ražas pilnība, krāsnī cepts ābols ir ideāls veids, kā izbaudīt šo gadu laiku. Mājīgi un sirsnīgi, šie āboli ne tikai iepriecinās garšas kārpiņas, bet arī atgādinās par siltajiem mirkļiem, kad dzīve bija vienkārša un salda. Izmēģiniet šo recepti un ļaujiet rudenim ieiet jūsu mājās!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas