• 2024. gada 20. augusts 06:15
  • NRA
  • 11

Kudors: Krievija ir pazemota, un Putins ir personiski pazemots

Krievijas vadības iekšējās bažas

Šobrīd Krievijas valdības vadītājs Vladimirs Putins saskaras ar neskaidru nākotni un pieaugošu iekšējo spiedienu. Politologs Andis Kudors uzsver, ka Krievija ir ne tikai militāri, bet arī morāli pazemota, un šī situācija var radīt nopietnas sekas Putina varai. Viņa teiktais parāda, ka Kremlis ir noraizējies par to, kā reakcija uz Ukrainā notiekošo karu var ietekmēt iekšpolitisko stabilitāti Krievijā.

Putina vizīte uz Azerbaidžānu: vai tas ir nepieciešamība vai drosmes izpausme?

Kudors ir skeptisks par Putina lēmumu doties uz Azerbaidžānu. "Ir skaidrs, ka šis solis tiek veikts, lai parādītu, ka Putins joprojām ir aktīvs un spējīgs vīrs. Tomēr, to izskatot no otras puses, tas var liecināt par viņa personisko vājumu," saka Kudors. Pēc politologa domām, šis ceļojums ir mēģinājums radīt pašpārliecinātības ilūziju, neskatoties uz Krievijas spēku apšaubāmību un milzīgajiem zaudējumiem Ukrainā.

Bruņoto spēku ģenerāļu nostāja un sacelšanās iespējamība

Runājot par Krievijas bruņoto spēku ģenerāļiem, Kudors ir skeptisks par to, vai viņi būtu gatavi sacelties pret Putinu. "Ir jāņem vērā, ka, lai arī daži ģenerāļi ir neapmierināti ar viņa vadību, savas karjeras dēļ viņi, visticamāk, izvēlēsies klusēt," norāda Kudors. Tomēr politologs atzīst, ka pieaugot neapmierinātībai un iekšējām nesaskaņām, nākotnē viss ir iespējams.

Kadiroviešu aizbēgšana no Kurskas: kas to izraisīja?

Veicot izpēti par Kadiroviešu lomu Krievijas armijā, Kudors apgalvo, ka viņu bēgšana no Kurskas ir acīmredzama pazīme par to, cik lielā mērā cilvēki ir noraizējušies par situāciju uz vietas. "Viņi baidās ne tikai par savu dzīvību, bet arī par savu ietekmi un līderu noskaņojumu," saka Kudors. Šī bēgšana liecina par to, kāda ir situācija realitātē un kā krievu sabiedrība reaģē uz sistemātiskām neveiksmēm.

Putina sarkanās līnijas: kur tās ir izšķīdušas?

Visbeidzot, Kudors norāda uz to, ka Putina iepriekš noteiktās sarkanās līnijas ir zaudējušas savu nozīmību. "Tagad viņš vairs nevar dominēt, kā tas bija iepriekš, un tas ievērojami ierobežo viņa rīcības brīvību," uzsver Kudors. Tas, ka Krievijas vadītājs vairs nevar būt pārliecināts par savu spēku un statusu, ir būtisks elements, kas var ietekmēt ne tikai Krievijas iekšpolitiku, bet arī starptautiskās attiecības. Kopumā šī saruna ar Andi Kudoru iezīmē dramatisku brīdi Krievijas politikā, kad jautājumi par varu, spēku un ideoloģiju kļūst arvien aktuālāki.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas