"Kukaiņi zupā!" – Jēkabpilī skolēni ēdnīcā piedzīvo nepatīkamu pārsteigumu; PVD pārkāpumus neatrodSabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

"Kukaiņi zupā!" – Jēkabpilī skolēni ēdnīcā piedzīvo nepatīkamu pārsteigumu; PVD pārkāpumus neatrod

Neparastā situācija Jēkabpils Valsts ģimnāzijā

Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolēni ir piedzīvojuši nepatīkamu pārsteigumu, baudot pusdienas skolas ēdnīcā. Saskaņā ar ziņojumu no medija "Jēkabpils Laiks", vairākos zupas šķīvjos tika konstatēti kukaiņi, kas radīja sašutumu un satraukumu ne tikai pašiem skolēniem, bet arī viņu vecākiem.

Skolēnu reakcija un vecāku bažas

Kā norādījuši skolēni, kukaiņu klātbūtne zupā radījusi nevēlamu pieredzi pusdienošanas procesā. Daži no skolēniem pat apgalvoja, ka šī situācija bija tik šokējoša, ka viņi vairs nevēlas apmeklēt skolas ēdnīcu. Vecāki savukārt izteikuši bažas par pārtikas kvalitāti un drošību, pieprasot no skolas un atbildīgajām iestādēm skaidrojumu par notikušo.

Pārtikas un veterinārais dienests neatrod pārkāpumus

Lai noskaidrotu situāciju, uz Jēkabpils Valsts ģimnāziju tika izsaukti Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pārstāvji. Tomēr viņi, veicot pārbaudi, apstiprināja, ka nav konstatējuši nekādus pārkāpumus. PVD norādīja, ka skolas ēdnīcas uzturēšanas un pārtikas pagatavošanas normas tiek ievērotas, atrodoties labākajā stāvoklī.

Aicinājums uz uzlabojumiem

Lai gan PVD neatrada pārkāpumus, skolas administrācijai būtu jāapsver iespēja veikt papildu pasākumus, lai nodrošinātu pārtikas drošību un kvalitāti. Tas varētu ietvert stingrākas higiēnas kontroles un regulāras pārbaudes, lai izvairītos no līdzīgām situācijām nākotnē. Skolēnu veselība un drošība ir primārais uzdevums, un ikvienai izglītības iestādei jārūpējas par to vislabākajās iespējās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas