Latvijā 65% autovadītāju bijuši iesaistīti ceļu satiksmes negadījumāInteresanti fakti
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 15. septembris 13:49
  • VS
  • 8

Latvijā 65% autovadītāju bijuši iesaistīti ceļu satiksmes negadījumā

```html

Statistika par ceļu satiksmes negadījumiem Latvijā

Latvijā 65% autovadītāju ir bijuši iesaistīti ceļu satiksmes negadījumā vismaz vienreiz, liecina "Carlsberg 0.0 atbildīgas braukšanas indeksa" aptaujas rezultāti. Starp tiem, 34% autovadītāju negadījumā iesaistījušies vienreiz, 30% - dažas reizes, bet 1% ir piedzīvojuši vairāk nekā piecus negadījumus.

Atšķirības starp dzimumiem

Aptauja arī norāda, ka sievietes ceļu satiksmes negadījumos bijušas iesaistītas gandrīz divas reizes retāk nekā vīrieši. 47% sieviešu atzinušas, ka nekad nav iekļuvušas satiksmes negadījumos, savukārt vīrieši šo pašu atbildi snieguši tikai 25% gadījumu. Dažās reizes negadījumos bijuši iesaistīti 41% vīriešu, bet tikai 17% sieviešu.

Biežākie negadījumu cēloņi

Aptaujā iegūtie dati atklāj, ka 32% autovadītāju uzskata, ka biežāko ceļu satiksmes negadījumu iemesls ir nepietiekama koncentrēšanās uz ceļu un nodarbošanās ar blakus lietām pie stūres. 17% vīriešu norāda, ka slikts ceļu stāvoklis vai slikti apgaismotas brauktuves ir galvenais risks, bet 14% norādījuši uz laika apstākļiem.

Citi faktori, kas ietekmē negadījumus

33% gadījumu autovadītāji norādījuši uz citiem negadījumu cēloņiem, piemēram, uz ceļa izskrējušiem dzīvniekiem vai agresīvu braukšanu. Tikmēr ātruma pārsniegšana tika atzīta par iemeslu 4% gadījumu, bet alkohola lietošana - tikai 1% gadījumu. ```

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas