Latvijā no ilgstošām sāpēm cieš katrs piektais pieaugušaisLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 14:17
  • NRA
  • 5

Latvijā no ilgstošām sāpēm cieš katrs piektais pieaugušais

Katrs piektais pieaugušais cieš no ilgstošām sāpēm

Latvijā arvien vairāk pieaugušo saskaras ar ilgstošām sāpēm, kas būtiski ietekmē ikdienas dzīvi. Saskaņā ar jaunākajiem pētījumiem, šīs problēmas skar katru piekto pieaugušo. Ilgstošas sāpes var rasties no dažādiem cēloņiem, tostarp hroniskām slimībām, traumām un pat psiholoģiskiem faktoriem, un tās bieži vien ne tikai samazina dzīves kvalitāti, bet arī var novest pie depresijas un sociālās izolācijas.

Starptautiskā Sāpju diena — iespēja runāt par sāpēm

Ceturtdien, 2024.gada 17.oktobrī, tiek atzīmēta Starptautiskā Sāpju diena. Šīs dienas mērķis ir pievērst uzmanību hronisku sāpju ārstēšanai un veicināt sabiedrības izpratni par šo problēmu. Latvijas veselības aprūpes speciālisti aicina iedzīvotājus neignorēt savas sāpes un meklēt savlaicīgu medicīnisko palīdzību, lai izvairītos no ilgstošām ciešanām un sliktas dzīves kvalitātes.

Pieejamība un atbalsts ārstēšanā

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcā tiks organizētas vairākas informācijas un izglītības aktivitātes, lai sniegtu pacientiem un viņu ģimenēm nepieciešamās zināšanas par hronisko sāpju ārstēšanu. Speciālisti uzsver, ka katram cilvēkam ir tiesības dzīvot bez sāpēm un ka pieejami ir dažādi ārstēšanas veidi, tai skaitā fizioterapija, medikamenti un psiholoģiskā palīdzība.

Aicinājums sabiedrībai

Sabiedrības un veselības aprūpes nozarei ir jāapvieno spēki, lai mazinātu stigmatu, kas saistīta ar sāpēm, un palīdzētu cilvēkiem justies brīviem runāt par savām saslimšanām. Starptautiskā Sāpju diena ir lieliska iespēja uzsvērt, cik svarīgi ir atklāt savu stāvokli un meklēt palīdzību, lai uzlabotu dzīves kvalitāti un samazinātu ciešanas. Mēs esam aicināti būt aktīvi un atbalstīt viens otru šajā ceļojumā uz labāku veselību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas