Latvijas boksam būs spoža rītdiena – tikai vispirms “dārziņš” jāizravēIntervijas
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 25. jūlijs 07:20
  • NRA
  • 10

Latvijas boksam būs spoža rītdiena – tikai vispirms “dārziņš” jāizravē

Latvijas boksa nākotne zem jautājuma zīmes

Latvijas boksa sporta nākotne izskatās arvien pelēkāka, jo treneri ir nobažījušies par pašreizējo Latvijas boksa federācijas vadību. Saskaņā ar Edžus Cābuli, uzņēmēju un boksa treneri no “Priekuļiem”, ir aizvien grūtāk ticēt, ka šī vadība varētu tikt nomainīta caur balsošanu. Treneri uzskata, ka nepieciešams meklēt citus ceļus, kā īstenot izmaiņas un attīstību šajā sporta veidā.

“Dārziņa” izravēšana – nepieciešams solis priekšā

Cābulis intervijā “Neatkarīgajai” skaidro, ka, lai Latvijas bokss varētu attīstīties, vispirms ir jārisina esošās problēmas federācijas iekšienē. "Dārziņš" jāizravē, bet tas nenozīmē tikai vadības maiņu. Ir jāpārskata visu organizācijas struktūru un jāizstrādā jauni attīstības plāni, kas veicinātu sportistu izaugsmi un popularizētu boksa sportu Latvijā.

Treneru loma un nākotnes izaicinājumi

Treneri ir Latvijas boksa pamats, viņi ir tie, kas rada jauno talantu pamatu. Tomēr, neskatoties uz viņu centieniem, pašreizējā situācija ir demotivējoša. Cābulis atzīst, ka, ja nav skaidras stratēģijas un atbalsta no federācijas puses, treneri var pamest šo sporta veidu vai meklēt citus variantus ārzemēs. Ir svarīgi, lai šie speciālisti saņemtu atbilstošu novērtējumu un resursus, lai varētu realizēt savas idejas.

Iespējas jaunas elpas iegūšanai

Lai gan pašlaik Latvijas boksa federācija ir saskārusies ar vairākām grūtībām, Cābulis norāda, ka ir jāmeklē jauni risinājumi. Viņš aicina savus kolēģus un visus iesaistītos, neatslegties, bet aktīvi piedalīties diskusijās un meklēt risinājumus, kā motivēt jaunos bokserus un atjaunot interesi par šo sporta veidu. Ir skaidrs, ka Latvijas boksam, lai spētu uzplaukt un panākt starptautiskus panākumus, būs nepieciešama kolektīva rīcība un apņēmība. Laiks rīkoties, pirms ir par vēlu!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas