• 2024. gada 6. septembris 23:00
  • NRA
  • 5

Latvijas Mūzikas informācijas centrs pirmoreiz dosies uz Eiropas džeza tīkla konferenci

Eiropas džeza konferencē Gentē

No 12. līdz 15. septembrim Beļģijas pilsēta Gente uzņems desmito ikgadējo Eiropas džeza konferenci, kas ir tradicionāls pasākums mūzikas profesionāļiem un entuziastiem no visas Eiropas. Šogad notiek īpašs notikums, jo Latvijas Mūzikas informācijas centrs (LMIC) pirmoreiz tiek iekļauts dalībnieku vidū.

Latvijas Mūzikas informācijas centrs eiropas džeza tīkla biedrs

2023. gadā Latvijas Mūzikas informācijas centrs kļuva par Eiropas džeza tīkla biedru, tādējādi paplašinot savu darbības jomu un piedāvājot Latvijas džeza mūziķiem jaunas sadarbības iespējas. LMIC pārstāvjiem būs unikāla iespēja iepazīties ar citiem profesionāļiem, dalīties pieredzē un sekot jaunākajām tendencēm džeza mūzikā.

Dalību atbalsta starptautiska sadarbība

Konferencē piedalīsies vairāk nekā 400 dalībnieku no trīsdesmit deviņām valstīm, sniedzot Latvijas džeza mūzikas pārstāvjiem iespēju veidot starptautiskas attiecības, apmainīties ar idejām un izstrādāt jaunus projektus. Šāda veida pasākumi veicina kultūras apmaiņu un palīdz popularizēt Latvijas džeza mūziku pasaulē.

Skats uz nākotni

Dalība Eiropas džeza konferencē iezīmē jaunu posmu Latvijas džeza attīstībā un tās pārstāvniecībā starptautiskā arēnā. Gatavojoties pasākumam, LMIC pārstāvji izsaka cerības, ka šī pieredze sekmēs jaunas iespējas Latvijas džeza mūziķiem un sniegs ieskatu par nākotnes virzību džeza mūzikas jomā. Latvijas mūzikas vide, sniedzot atbalstu un iespējas džeza mūziķiem, turpina attīstīties, un šāda līdzdalība Eiropas mērogā ir nozīmīga. Sagaidām, ka LMIC pirmo reizi piedaloties šajā konferencē, ienesīs jaunas idejas un radošas ieceres Latvijas muzikālajā ainavā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas