Leklērs: "Vienubrīd šķita, ka viena pitstopa stratēģija tomēr nenostrādās"

Uzvara Moncas trasē

Šonedēļ "Ferrari" komanda svinēja uzvaru savā mājas sacensībās Moncas trasē, ko nesusi efektīvā vienas pitstopa stratēģija. Sacensības norisinājās siltā un lietainā laikā, un šī uzvara nostiprināja "Ferrari" pozīcijas pasaules čempionāta kopvērtējumā.

Šaubas par stratēģiju

Tomēr komandas braucējs Šarls Leklērs, kurš uzvarējošajā sacensībā demonstrēja izcilu sniegumu, atzina, ka sacensību laikā viņam radās šaubas par nostādnēm. "Vienubrīd šķita, ka viena pitstopa stratēģija tomēr nenostrādās," atklāja Leklērs, uzsverot, ka sacensību gaitā bija brīži, kad viņš šaubījās, vai riepām pietiks ilgākiem apļiem.

Komandas lēmums

Leklērs skaidroja, ka komanda bija rūpīgi izstrādājusi plānu, taču apstākļi trasē lika izdarīt dažādus izvēles. "Francijas komanda bija lēni, un man bija nepieciešams būt uz priekšu, tāpēc mēs izlēmām optimizēt pitstopu," sacīja Leklērs.

Izām pievērstā uzmanība

Pateicoties šai stratēģijai, "Ferrari" spēja nodrošināt uzvaru, tomēr Leklērs apzinās, ka tā ir tikai viena no daudzajām stratēģijām, kas var strādāt atkarībā no apstākļiem trasē. "Mums jāspēj pielāgoties, un mēs darīsim visu, kas vajadzīgs, lai saglabātu konkurētspēju turpmākajās sacensībās," viņš piebilda.

Nākotnes izaicinājumi

Skatoties uz nākotni, Leklērs ir apņēmības pilns turpināt cīnīties par uzvarām un ar nepacietību gaida nākamo posmu. "Es zinu, ka mums jāturpina strādāt smagi, un esmu pārliecināts, ka mūsu komanda spēs atrast vislabākās stratēģijas, lai nodrošinātu panākumus," noslēdz Šarls.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas