Lems par nākamā gada budžeta projekta nodošanu izskatīšanai komisijāsSabiedrība
Foto un virsraksts: VS
  • aizvakar 17:28
  • VS
  • 4

Lems par nākamā gada budžeta projekta nodošanu izskatīšanai komisijās

Saeimas plenārsēdes un budžeta projekta izskatīšana

Rīt Saeimā notiks divas plenārsēdes, kurās tiks lemts par 2025.gada budžeta projekta un to pavadošo likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. Šī ārkārtas sēde, kas notiks 17. oktobrī, kļūs par svarīgu soli valsts ekonomiskās plānošanas procesā.

Plānotā budžeta struktūra

2025.gadā plānotais konsolidētā valsts budžeta ieņēmumu apmērs ir 15,1 miljards eiro, kamēr izdevumi ir krietni augstāki - 17,1 miljards eiro. Pirmo reizi budžetā par galveno prioritāti noteikta valsts aizsardzība, iekšējā un ārējā drošība, kurai tiek atvēlēti 284,3 miljoni eiro.

Darba kārtība kārtējā sēdē

Pēc ārkārtas sēdes beigām Saeima plāno skatīt 17. oktobra kārtējās sēdes darba kārtību, kurā iekļauti 32 jautājumi. Starp tiem ir paziņojums par Ukrainas atbalstīšanu pret Krievijas agresiju, kas tiks pieņemts tuvojoties starptautiskajam Krimas platformas parlamentārajam samitam Rīgā.

Svarīgākie likumprojekti un grozījumi

Sēdē plānots arī pieņemt steidzamos grozījumus Nacionālās operas un baleta pārvaldības uzlabošanai, kā arī grozījumus, kas saistīti ar transportlīdzekļu numura zīmēm un Valsts ieņēmumu dienesta reorganizāciju. Tiks skatīti arī jautājumi par valsts pārvaldes iestāžu atlīdzināšanas ierobežojumu atcelšanu.

Jauni likumprojekti un iedzīvotāju iniciatīvas

Deputātiem būs jāapspriež jauni likumprojekti, tostarp iespēja pašvaldību dzīvojamo telpu īrniekiem iegūt šīs telpas īpašumā, kā arī elektroniskās parakstīšanās ieviešanu. Tāpat būs jālemj par kolektīvā iesnieguma "Neļausim šodienas valsts budžetu lāpīt uz mūsu pensiju uzkrājumu rēķina" turpmākās virzības jautājumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas