Liepājā notiks 10. mūsdienu mākslas festivāls "Liepājas Mākslas forums"Pasākumi
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 25. septembris 16:43
  • TV3
  • 10

Liepājā notiks 10. mūsdienu mākslas festivāls "Liepājas Mākslas forums"

Festivāla “Liepājas Mākslas forums” desmitgade

No 27. līdz 29. septembrim Liepājā tiks svinēta vērienīga notikuma desmitā gadadiena – mūsdienu mākslas festivāls “Liepājas Mākslas forums”. Šis pasākums jau sen kļuvis par vienu no svarīgākajiem kultūras notikumiem Latvijas mākslas dzīvē, pulcējot talantīgākos māksliniekus un apmeklētājus gan no vietējiem, gan starptautiskiem mērogiem.

Tēma “Pēctecība”

Šogad festivāla tēma “Pēctecība” aicina apmeklētājus izprast, kā pagātne ietekmē mūsu tagadni un nākotni. Pasākuma organizatori pārliecinājušies, ka šī tēma ir īpaši aktuāla mūsdienu mākslā, kur katrs mākslinieks ir daļa no plašāka kultūras mantojuma. Festivāla laikā apmeklētājiem būs iespēja piedalīties dažādās mākslas formās un atrast dažādas perspektīvas uz laikmetīgās mākslas sniegtajām ziņām.

Mākslas pieredzes un izpausmes

Festivāls piedāvās plašu pasākumu klāstu, kas ietver deju priekšnesumus, vizuālās mākslas izstādes, mākslinieku diskusijas un darbnīcas. Apmeklētāji tiks aicināti iziet savu apzināšanās ceļu caur mākslu - no ballītes deju ritmiem līdz mierinājumam “Rotko kapelā”, kur iespējams izjust emocionālus brīžus radošajā gaisotnē.

Refleksijas par ikdienu

Papildus tam, festivāls mudinās pārdomāt savus ikdienas paradumus, īpaši attiecībā uz laikmetīgo deju. Būs iespēja piedalīties dažādās nodarbībās, kas aicinās izkustēties un pārskatīt savu attieksmi pret kustību un mākslu, kā arī atklāt, kā vizuālā māksla var atspoguļot mūsu sabiedriskās un personiskās dzīves realitāti.

Aicinājums apmeklētājiem

Liepājas Mākslas forums ir lieliska iespēja ne tikai baudīt mākslas darbus, bet arī iesaistīties radošās diskusijās un izprast, kā mūsdienu māksla var ietekmēt mūsu asociācijas ar pagātni, kad runa ir par identitāti un kultūru. Aicinām visus mākslas cienītājus un interesentus piedalīties šajā izaicinošajā un iedvesmojošajā festivālā!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas