Liepājas 400 gadus svinēs ar vērienu – līdz 200 000 eiro izmaksās 90 minūšu garais svētku koncerts vienLatvijā
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 11:19
  • LA
  • 8

Liepājas 400 gadus svinēs ar vērienu – līdz 200 000 eiro izmaksās 90 minūšu garais svētku koncerts vien

400 gadu svinības Liepājā

Liepāja, pilsēta, kas pazīstama ar savu bagāto kultūrvēsturi un dzīvo atmosfēru, šogad svin savas 400 gadu jubileju. Šis nozīmīgais notikums piesaista ne tikai pilsētas iedzīvotāju, bet arī viesu uzmanību, solot vērienīgu svētku programmu un neaizmirstamus brīžus.

Galvenais svētku pasākums

Nodibinājums “Liepāja 2027” ir izsludinājis iepirkumu par pili un malā svētku koncerta satura koncepcijas izstrādi, kas būs centrālais svinību notikums. Koncerts ilgs 90 minūtes un tam ir paredzēts budžets 200 000 eiro apmērā. Šis ieguldījums liecina par apņēmību radīt augstas kvalitātes pasākumu, kas spētu apmierināt gan vietējo, gan ārvalstu apmeklētāju gaidas.

Iepirkuma detaļas un mērķi

Saskaņā ar Liepāja 2027 sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītājas Zitas Lazdānes sniegto informāciju, iepirkums paredz ne tikai koncerta satura izstrādi, bet arī pilnu pasākuma realizāciju. Pasākuma mērķis ir veidot unikālu koncertu, kas atspoguļo Liepājas identitāti un vēsturi, kā arī radīt iespēju pilsētas iedzīvotājiem un viesiem kopīgi svinēt šos svētkus.

Kultūras nozīme un ietekme

Šāda mēroga svētku koncerta organizēšana ne tikai veicina kultūras attīstību, bet arī stimulē tūrisma nozari, piesaistot apmeklētājus no visām Latvijas malām un ārzemēm. Liepāja gatavojas būt par svētku centru, kurā kultūra apvieno cilvēkus un rada neaizmirstamas emocijas. Liepājas 400 gadu svinīšana ar vērienu noteikti ieies vēsturē kā viens no nozīmīgākajiem notikumiem pilsētas dzīvē, dodot iespēju visiem kopā svinēt un atcerēties, cik daudz lielu lietu ir paveikts šajos gados.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas