Krievija negūst BRICS valstu atbalstu Ukrainas kara jautājumā
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 19:21
  • LSM
  • 4

Krievija negūst BRICS valstu atbalstu Ukrainas kara jautājumā

BRICS valstu attieksme pret Ukrainas konfliktu

Krievijai nav izdevies iegūt BRICS valstu atbalstu jautājumā par karu Ukrainā. Šādu secinājumu izdarījuši amerikāņu "Kara izpētes institūta" analītiķi, pēc tam kad Kazaņā notika BRICS valstu samits. Šīs valstis, kas ietver Brazīliju, Krieviju, Indiju, Ķīnu un Dienvidāfriku, ir centušās saglabāt neitrālu nostāju attiecībā uz konfliktu, kas turpinās vairāk nekā gadu.

Minimālā atsauce uz karu

Sanāksmes noslēguma deklarācijā karš Ukrainā tika minēts tikai vienu reizi, norādot, ka ir jāievēro ANO likumi. Šī nelielā atsauce liecina par to, ka BRICS valstis nevēlas pieņemt Krievijas nostāju par konfliktu un meklē savas stratēģijas, kā risināt jaunākās ģeopolitiskās problēmas bez tiešas iesaistes.

ANO likumu ievērošanas uzsvars

BRICS samita noslēguma dokumentā īpaši uzsvērta nepieciešamība rīkoties atbilstoši ANO principiem un noteikumiem. Tas var liecināt par to, ka valstis izvēlas sekot starptautiskām normām un meklēt risinājumus, kas balstīti uz diplomātiju un dialogu, nevis militāru spēku. Tādējādi Krievijas centieni iegūt atbalstu šajā jautājumā ir izgāzušies, un starptautiskā izolācija var palielināties.

Secinājumi par Krievijas ārpolitiku

Analītiķi norāda, ka šis notikums ir zīmīgs Krievijas ārpolitikas neveiksmēm, jo BRICS valstis, kas tradicionāli izvairās no nostājas pieņemšanas, šoreiz skaidri parādīja, ka nevēlas iesaistīties Krievijas iniciatīvās un stratēģijās, kas saistītas ar Ukrainu. Šis samits var kalpot par objektīvu atgādinājumu, ka pat valstis, kas teorētiski ir Krievijas sabiedrotās, ir uzņēmīgas pret globālo dinamiku un starptautiskās tiesības.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas