Lietuvas militārais reiss no Libānas uz mājām ved ari Latvijas pilsoņusLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 16:22
  • NRA
  • 2

Lietuvas militārais reiss no Libānas uz mājām ved ari Latvijas pilsoņus

Militārais reiss no Libānas

Svētdien, 2023. gada XX. oktobrī, Lietuvas militārais reiss no Libānas atgrieza mājās ne tikai Lietuvas pilsoņus, bet arī deviņus Latvijas valstspiederīgos un viņu ģimenes locekļus. Šī operācija tika organizēta, lai palīdzētu cilvēkiem, kuri līdz šim atradās sarežģītajos apstākļos Libānā.

Ārlietu ministrijas paziņojums

Par šo notikumu informēja Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM), norādot, ka šādas sadarbības starp Baltijas valstīm ir liecība par ciešo partnerību un solidaritāti. Paziņojumā uzsvērts, ka ministres starptautiskā koordinācija ir bijusi būtiska, lai nodrošinātu drošu atgriešanos.

Somu atbalsts un sadarbība

Savukārt Lietuvas valdība ir izteikusi pateicību par atbalstu no citu valstu jomām, kas veicināja šīs operācijas veiksmīgu īstenošanu. Tā ir vēl viena apliecinājums tam, ka starptautiskā sadarbība ir svarīga, it īpaši, kad runa ir par cilvēku drošību un labklājību.

Ceļojums uz mājām

Deviņi Latvijas pilsoņi, kas ieradās Šauļos, tika uzņemti ar siltām svinībām un atbalstošiem vārdiem. Daudzi no viņiem izteica pateicību valdībai un diplomātiem par sniegto palīdzību un drošības sajūtu, kas nepieciešama šādos grūtos brīžos.

Nākotnes perspektīvas

Šis incidents kalpo par atgādinājumu, ka gan valdības, gan pilsoņi ir atkarīgi no vienotības un sadarbības, lai tiktu galā ar krīzēm. Latvijas un Lietuvas sadarbība ir spēcīga, un šādi soļi noteikti veicinās turpmākas iniciatīvas palīdzības sniegšanā nepieciešamības gadījumā nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas