"Mirstiet jauni, mirstiet veci"; cilvēki nesaprašanā par sabiedriskā transporta tablo saturuNebūšanas
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 13. oktobris 08:20
  • NRA
  • 10

"Mirstiet jauni, mirstiet veci"; cilvēki nesaprašanā par sabiedriskā transporta tablo saturu

Sabiedriskā transporta tablo radījuši neskaidrības

Rīgas sabiedriskā transporta pasažieri pēdējā laikā ir aizvien satrauktāki par informāciju, kas parādās transporta tablo. Uzraksti, kas bija paredzēti, lai sniegtu aktuālas ziņas par maršrutu vai pienākšanas laikiem, ir izraisījuši nesaprašanu un pat satraukumu. Jaunais tablo stils, kas attēlo informāciju četrās rindās, bieži ievieš frāzes, kas liek cilvēkiem domāt par citu realitāti.

Pasažieru reakcijas uz "mirstiet jauni, mirstiet veci"

Kā liecina pasažieru sūdzības un sociālajos tīklos dalītais saturs, daļa cilvēku saskata ironijas vai pat šausmu elementus tajā, kā parādās ziņojumi uz tablo. Frāze "mirstiet jauni, mirstiet veci" ir izsaukusi jautājumus, vai šādas frāzes tiešām ir piemērotas sabiedriskajā transportā. Daudzi ir izteikuši vēlmi, ka informācijai būtu jābūt skaidrākai un ar mazāk abstrahētiem izteikumiem.

Rīgas satiksmes atbildība

Rīgas satiksmes pārstāvji ir apstiprinājuši, ka strādā pie šo jautājumu risināšanas. Viņi atzinuši, ka ir nepieciešamas uzlabojumi viņu informācijas sniegšanas sistēmā, lai pasažieri justos droši un ērti. Informatīvā satura pārstrādāšana un skaidrāki uzraksti ir kļuvuši par prioritāti, lai izvairītos no neskaidrībām nākotnē.

Jauna pieeja informācijas attēlošanai

Kā risinājums šīm problēmām Rīgas satiksme plāno izstrādāt jaunus standartus, kas nodrošinātu, ka visi ziņojumi ir gan informatīvi, gan arī saprotami. Tas ietver informācijas grafikas uzlabošanu un koncepta pārskatīšanu par to, kā tiek attēlota informācija par sabiedrisko transportu. Kopumā ir skaidrs, ka pilsētas sabiedriskā transporta sistēmai ir jāsaglabā augsti standarti, lai nodrošinātu pasažieru komfortu un drošību, atbrīvojot tos no liekām bažām par informācijas saturu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas