• 2024. gada 5. septembris 11:53
  • Delfi
  • 17

Motocikli, daudzi amati un brangi ienākumi – cik pelna "airBaltic" padome

Satiksmes ministrijas un "airBaltic" plāni

Pēdējās dienās Latvijas biznesa vide ir pievērsusi uzmanību Satiksmes ministrijas un nacionālās aviokompānijas "airBaltic" ambiciozajiem plāniem. Tiek plānots samazināt uzņēmuma pamatkapitālu par 571 miljonu eiro. Šī rīcība ir vērsta uz sagatavošanos lidsabiedrības akciju sākotnējam publiskajam piedāvājumam (IPO), kas varētu būt iespēja piesaistīt jaunus investorus un nostiprināt uzņēmuma pozīcijas tirgū.

Padomes locekļu ienākumi

Portāls "Delfi", balstoties uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datiem, ir sniedzis informāciju par "airBaltic" padomes locekļu finansēm. Izrādās, ka padomes dalībnieki gūst ievērojamus ienākumus, kas liecina par viņu atbildīgajām lomām. Šie amati ne tikai nodrošina augstu atalgojumu, bet arī sniedz iespējas ietekmēt uzņēmuma attīstību un lēmumu pieņemšanu.

Pārrunas par motokultūru

Citi avoti liecina, ka šie padomes locekļi neierobežo sevi tikai ar aviokompāniju; daudzi no viņiem ir arī iesaistīti citās biznesa sfērās, tostarp motokultūras jomā. Tas raisa jautājumus par to, kā viņu pieredze un kontaktu tīkli citos sektoros varētu ietekmēt "airBaltic" nākotni.

Sabiedrības un ekspertu reakcija

Šī situācija ir izsaukusi plašu diskusiju starp sabiedrību un ekspertiem. Daudzi norāda, ka šāda plāna īstenošana var radīt neskaidrības par uzņēmuma ilgtspējību un atbildību. Savukārt citi uzskata, ka, samazinot pamatkapitālu, "airBaltic" varētu kļūt elastīgāks un spējīgāks piesaistīt investorus.

Secinājumi

"airBaltic" padomes locekļu augstie ienākumi un viņu iesaistīšanās citos amatos rada plašas diskusijas par uzņēmuma pārvaldību un stratēģiju. Lai gan uzņēmums virzās uz IPO, sabiedrība un eksperti turpinās sekot notikumiem, cerot uz caurspīdīgumu un atbildīgu lēmumu pieņemšanu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas