Nacionālajā operā ar vienīgo koncertu Rīgā uzstāsies argentīniešu pianiste Marta ArgeričaAfiša
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 30. septembris 14:02
  • TV3
  • 20

Nacionālajā operā ar vienīgo koncertu Rīgā uzstāsies argentīniešu pianiste Marta Argeriča

Argentīniešu maestro Rīgas viesizrādē

7. oktobrī pulksten 19 Latvijas Nacionālajā operā notiks vienīgais koncerts, kurā uzstāsies izcilā argentīniešu pianiste Marta Argeriča. Viņa, kuru dēvē par “dižo argentīnieti”, ir ieguvusi pasaules atzinību un ir viena no nozīmīgākajām klaviermūzikas izpildītājām mūsdienās.

Programmas spožums

Koncertā skanēs Sergeja Prokofjeva un Sergeja Rahmaņinova skaņdarbi, kas atspoguļo abu komponistu izcilo talantu un muzikālo mantojumu. Klausītājiem būs iespēja izjust gan Prokofjeva dinamiskās un dramatiski piesātinātās kompozīcijas, gan Rahmaņinova emocionālās un liriskās melodijas, kas, iespējams, piedāvās neaizmirstamu pieredzi.

Marta Argeriča Latvijā

Šis koncerts ir īpašs arī tādēļ, ka iepriekšējā reize, kad Marta Argeriča viesojās Latvijā, bija 2014. gadā. Kopš tā laika viņas karjera ir vēl straujāk attīstījusies, un mūzikas mīļotāji Rīgā ir priecīgi par šo retu iespējamo uzstāšanos, kas solās būt neaizmirstams notikums.

Iespēja iepazīt izcilību

Ne tikai mūzikas entuziasti, bet ikviens, kurš novērtē izcilu mākslu, ir aicināts apmeklēt šo koncertu. Argeričas veikums uz klavierēm un viņas spēja emociju pilnībā iemiesot katrā skaņdarbā, noteikti iepriecinās klausītājus. Šis ir unikāls brīdis, lai apliecinātu atbalstu kvalitatīviem mākslas pasākumiem Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas