Naktī austrumu rajonos gaiss var atdzist līdz -4 grādiemZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Naktī austrumu rajonos gaiss var atdzist līdz -4 grādiem

Laika prognoze naktī

Tuvākajā diennaktī debesis virs Latvijas solās būt diezgan skaidras. Šādi laikapstākļi ļaus naktī gaisam raksturoties ar ļoti zemu temperatūru, jo īpaši austrumu rajonos, kur gaisa temperatūra var noslīdēt pat līdz -4 grādiem. Šāda atdzišana ir raksturīga rudens sezonai, kad nakts stundās saules siltums ātri izzūd.

Austrumu rajonu iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem

Pats atdzisums līdz -4 grādiem var radīt nelielas neērtības, piemēram, apledojumu uz ceļiem un ietvēm. Iedzīvotājiem ieteicams būt piesardzīgiem, īpaši, ja ceļojat agri no rīta vai vēlu vakarā. Tas ir svarīgi, lai izvairītos no slipšanas un kritieniem.

Silts laiks gaida sestdien

Neskatoties uz auksto nakti, sestdien dienā varam gaidīt atkal siltākus laika apstākļus. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes liecina, ka gaiss iesils līdz pat patīkamām temperatūrām, kas sniegs iespēju baudīt rudenīgu dabu un aktivitātes ārā.

Secinājums

Jāatzīmē, ka gan naktī, gan dienā ir svarīgi pielāgoties mainīgajiem laikapstākļiem. Iedzīvotājiem ieteicams seko līdzi laika prognozēm un plānot savas aktivitātes ņemot vērā gan aukstās naktis, gan siltās dienas. Rudenī, kad gaisa temperatūra var svārstīties, īpaša piesardzība un sagatavotība ir būtiska.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas