Naktī vietām gaidāma salna, bet diena būs saulaina! Laika prognoze trešdienaiDabā
Foto un virsraksts: LA
  • 2024. gada 15. oktobris 15:01
  • LA
  • 7

Naktī vietām gaidāma salna, bet diena būs saulaina! Laika prognoze trešdienai

Naktī gaidāmas salnas

Naktī uz trešdienu Latvijā gaisa temperatūra prognozē tiek zem nulle grādu atzīmes, kas nozīmē, ka vietām iespējamas salnas. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) brīdina par iespējamiem laika apstākļu straujajiem pārmaiņām, kas var ietekmēt ne tikai dārzeņu audzēšanu, bet arī citus lauku darbus.

Saulaina diena priekšā

Savukārt dienā gaidāms, ka laika apstākļi uzlabosies. Trešdienas diena solās būt saulaina un patīkama, sniedzot iedzīvotājiem iespēju izbaudīt rudens skaistumu. Gaisa temperatūra paaugstināsies un var sasniegt 10-15 grādu atzīmi atkarībā no reģiona, kas dos iespēju lauku iedzīvotājiem un pilsētniekiem pavadīt laiku ārpus telpām.

Ko sagaidīt no laika apstākļiem?

Laika prognozes liecina, ka trešdiena būs lieliska diena aktivitātēm brīvā dabā, tomēr jāatceras par naktī gaidāmo salnu. Tādēļ iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem, lai pasargātu augus un dārzeņus, kas var ciest no zemās temperatūras. Ieteicams segt apstādījumus vai nogādāt tos telpās, ja tas iespējams.

Secinājums

Kopumā trešdiena solās būt ar kontrastiem – aukstā nakts nomainīs siltā, saulainā diena. Latvijas iedzīvotājiem jābūt gataviem šiem laika apstākļu svārstībām un jāizplāno aktivitātes, lai maksimāli izmantotu dienas sniegtās iespējas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas