• 2024. gada 31. augusts 16:30
  • TV3
  • 9

Naktī vietām Latvijā veidosies migla, dienā būtiskus nokrišņus nesola

Naktī uz svētdienu sagaidāma migla

Naktī uz svētdienu, 1. septembrī, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi prognozē, ka vietām valsts teritorijā veidosies migla. Miglas veidošanās norāda uz klimatiskiem apstākļiem, kas var būt izaicinoši gan autovadītājiem, gan gājējiem. Aicinām iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem, sekojot līdzi ceļa apstākļiem un gaismas signāliem.

Laika apstākļi dienā

Dienas laikā, atšķirībā no naktī gaidāmās miglas, būtiskus nokrišņus nesola. Sinoptiķi norāda, ka laikapstākļi būs salīdzinoši mierīgi un nama iedzīvotāju aktivitātes netiks traucētas ar lieliem laika apstākļu pārsteigumiem. Dažviet var sagaidīt klātesošu sauli un mierīgu sārsmitu, radot patīkamus apstākļus pastaigām un ārā pavadītai dienai.

Ieteikumi iedzīvotājiem

Ņemot vērā gaidāmās laika izmaiņas, ir vērts ņemt vērā dažus ieteikumus. Pirmkārt, autovadītājiem ieteicams izmantot miglas lukturus un samazināt ātrumu, īpaši vietās, kur prognozēta migla. Gājējiem un riteņbraucējiem būtu jābūt redzamiem, valkājot atstarojošas vestes, lai nodrošinātu drošību tumšajās un miglajās naktīs.

Noslēgums

Kopumā gaidāmās laika prognozes liecina par nelielām izmaiņām, kas var radīt gan skaistu un mierīgu dienu, gan miglainās naktis. Aicinām visus sekot līdzi laika apstākļu izmaiņām un plānot savas aktivitātes atbilstoši. Nākotnei, kad iestāsies patīkamāki laika apstākļi, iespējams, būs daudz iespēju, kā aktīvi pavadīt laiku brīvā dabā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas