Nāves brīvdienas. Zombiju drāmas «Sadzīvot ar mirušajiem» recenzija
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 09:47
  • LSM
  • 6

Nāves brīvdienas. Zombiju drāmas «Sadzīvot ar mirušajiem» recenzija

Rīgas Starptautiskais kino festivāls un tā šausmu filmas

Šogad Rīgas Starptautiskais kino festivāls ir piedāvājis skatītājiem vairākas filmām, kas piesaista ar šausmu vai drīzāk bailes uzdzenošiem elementiem. Šādas filmas ir ideāli piemērotas, lai izbaudītu tumšos un noslēpumainos oktobra vakarus, kad spokaini stāsti un šausmas kļūst par aktuālu tēmu.

Tēas Vistendāles "Sadzīvot ar mirušajiem"

Viena no šīm filmām ir norvēģu režisores Tēas Vistendāles "Sadzīvot ar mirušajiem", kuru varētu dēvēt par "art-horror" drāmu. Filma, kas ir pieklusināta, bet vienlaikus ārkārtīgi šermu uzdzenoša, sniedz unikālu skatījumu uz to, kā ikdienas dzīvē var atgriezties mirušās personas un kā tas ietekmē dzīvo cilvēku emocionālo pasauli.

Mīlestība, sēras un atvadas

Pat ja "Sadzīvot ar mirušajiem" nav klasisks šausmu vai zombiju kino, tā ir spēcīga izjūtu un attiecību izpēte. Filma aicina mūs pārdomāt, ko nozīmē pārvarēt sēras un patiesi atvadīties no cilvēkiem, kurus mīlam. Tas rada dziļu emocionālo pārdzīvojumu, kas atklāj, kā mirušo klātbūtne var mainīt mūsu skatījumu uz dzīvi un nāvi.

Noslēgumā

"Sadzīvot ar mirušajiem" ir vairāk nekā tikai filma par mirušajiem; tā ir stāsts par cilvēka attiecībām, mīlestību un zaudējumu. Tēas Vistendāles darbs sniedz skatītājiem iespēju pārdomāt savas sajūtas par zaudējumiem un ļauj mums jautāt, kas patiesībā nozīmē atvadīties no tuviem cilvēkiem. Rīgas Starptautiskais kino festivāls šogad noteikti pasniegusi skatītājiem interesantus un provokatīvus stāstus, kas paliks atmiņā vēl ilgi pēc seansiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas