• 2024. gada 7. augusts 13:00
  • NRA
  • 6

Nedēļas nogalē Latvijā laikapstākļus noteiks ciklons

Lasījumu prognoze: Ciklons ietekmēs Latvijas laikapstākļus

Šajā nedēļas nogalē Latvijā sagaidāmas ievērojamas izmaiņas laikapstākļos, ko izraisa pie mums virzītās ciklona ietekme. Sestdien un svētdien gaidāmas brāzmaina vēja pūšanās un nokrišņi, kas ietekmēs gan gaisa temperatūru, gan vispārējo laika apstākļu raksturu.

Vēja stiprums un nokrišņi

Sinoptiķi prognozē, ka vējš brīžiem var sasniegt pat 20-25 m/s, kas nozīmē, ka jābūt uzmanīgiem gan uz ceļiem, gan brīvā dabā. Tāpat ir gaidāmas lietusgāzes, kas var būt intensīvas, taču prognozes nav precīzi noteikušas, cik daudz nokrišņu gaidāmas katrā reģionā. Cilvēkiem, kuri plāno aktīvas brīvdienas, ir ieteicams ieplānot iekštelpu aktivitātes.

Vēsāks gaiss un ziemīgas sajūtas

Ciklona ietekmē gaiss kļūs ievērojami vēsāks. Sestdien un svētdien gaisa temperatūra var nokristies līdz pat 5-10 grādiem pēc Celsija. Šādas temperatūras ievieš ziemīgas sajūtas, tāpēc iedzīvotājiem ieteicams būt uzmanīgiem un ģērbties atbilstoši laikapstākļiem. Arī temperatūras svārstības varētu radīt nepatīkamus laikapstākļus, tādēļ ir vērts sekot līdzi jaunākajām prognozēm.

Secinājumi un ieteikumi

Kopumā šī nedēļas nogale sola būt izaicinājumiem pilna, pateicoties ciklonam. Vējš un nokrišņi var radīt nepatikšanas gan ceļa satiksmē, gan ārā pavadīšanas aktivitātēs. Tāpēc ieteicams sekot laikapstākļu prognozēm un plānot savas brīvdienas atbilstoši tiem. Ņemiet vērā, ka dots dabu nekad nevar paredzēt pilnībā, tāpēc labāk būt gataviem visām situācijām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas