• 2024. gada 26. jūnijs 11:54
  • TV3
  • 43

No jūlija Latvijā ļauts medīt staltbriežu govis un teļus

Jaunās medību sezonas sākums

Atsevišķos valsts reģionos medniekiem būs iespēja uzsākt staltbriežu govju un teļu medības no 1. jūlija. Tas ir par divām nedēļām agrāk nekā ierasts un saistīts ar ieceri – mazināt staltbriežu postījumus lauksaimniecības kultūrām, informē Valsts meža dienests (VMD).

Staltbriežu postījumu mazināšana

Sākot ar šo sezonu, medību sezonas sākums tiek pārcelts, lai samazinātu staltbriežu postījumus lauksaimniecības platībās. Šis pasākums ir tikai viens no vairākiem, ko plāno ieviest, lai kontrolētu staltbriežu populāciju un aizsargātu lauksaimniecības no postījumiem.

Medību likumi un noteikumi

Lai mednieki varētu piedalīties staltbriežu govju un teļu medībās, ir nepieciešams ievērot visus medību likumus un noteikumus. Valsts meža dienests uzsver, ka medības jāveic atbildīgi un ievērojot visus noteikumus, lai nodrošinātu ilgtspējīgu staltbriežu populācijas kontrolēšanu.

Sadarbība starp medniekiem un lauksaimniekiem

Ir svarīgi, lai mednieki un lauksaimnieki sadarbotos, lai mazinātu staltbriežu postījumus lauksaimniecības platībās. Šī ir kopēja atbildība, kas prasa abu pušu iesaistīšanos un sapratni par situāciju. Valsts meža dienests aicina medniekus un lauksaimniekus cieši sadarboties, lai panāktu veiksmīgu staltbriežu popuācijas kontroli.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas