Par kukuļa došanu muitniekam Vācijas pilsonis tiek pie 7000 eiro sodaDegpunktā
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 17. jūlijs 15:10
  • TV3
  • 8

Par kukuļa došanu muitniekam Vācijas pilsonis tiek pie 7000 eiro soda

Noziedzīgs nodarījums un kriminālprocess

Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā ir ļoti nopietns pārkāpums, kas tiek stingri sodīts. Jaunākajā ziņā tika pabeigts kriminālprocess pret Vācijas pilsoni, kurš apsūdzēts kukuļa piedāvāšanā un došanā VID Muitas pārvaldes amatpersonai. Šis notikums notika ātri - mazāk nekā 48 stundu laikā no noziedzīga nodarījuma aizdarīšanas brīža.

Sods par kukuļa došanu

Vācijas pilsonis, kurš tika apsūdzēts par 50 eiro kukuļa piedāvāšanu un došanu VID Muitas pārvaldes amatpersonai, tiks sodīts ar 7000 eiro soda naudu. Tas ir ļoti liels naudas sods un kalpo par brīdinājumu citiem, kuri varētu mēģināt iet pa šo pašu nelikumīgo ceļu.

Sodīšanas kā piemērs

Šis gadījums ir labs piemērs tam, kā valsts iestādes stingri nepieļauj korupcijas un nelikumīgu rīcību savos rindās. Sods, kas piespriests Vācijas pilsonim, ir skaidrs signāls visiem, ka šāda veida darbības nevar un nebūs pieļautas. Tas arī uzsvēra skaidri definēto sodu par kukuļa piedāvāšanu un došanu.

Turpmākās darbības

Pēc iespējama tiesas sprieduma izpildes, Vācijas pilsonis varēs sniegt atbildes par savu rīcību un, iespējams, mēģināt labot savu reputāciju. Valsts iestādes vēlreiz apliecina, ka nepieļaus savos rindās neētisku rīcību un nekavēsies piespiest attiecīgās personas atbildēt par savām darbībām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas