• 2024. gada 19. augusts 14:35
  • Delfi
  • 7

Par teju 250 000 eiro Rīgā plāno popularizēt riteņbraukšanu

Rīgas dome apņemas popularizēt riteņbraukšanu

Rīga plāno investēt teju 250 000 eiro, lai veicinātu riteņbraukšanas popularitāti un mudinātu iedzīvotājus mainīt savus pārvietošanās ieradumus. Šāds paziņojums izskanēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē, kur tika akcentēts, ka šis solis ir daļa no plašākas iniciatīvas samazināt oglekļa dioksīda emisijas pilsētā.

Ilgtspējīgas nākotnes redzējums

Iniciatīvas mērķis ir ne tikai samazināt gaisa piesārņojumu, bet arī uzlabot pilsētas iedzīvotāju dzīves kvalitāti, veicinot veselīgu un aktīvu dzīvesveidu. Riteņbraukšana kā ilgtspējīgs pārvietošanās līdzeklis var būt efektīvs risinājums, lai samazinātu sastrēgumus un veicinātu labvēlīgus apstākļus pilsētas attīstībai.

Starptautiskā sadarbība

Šis projekts tiek īstenots sadarbībā ar citām pilsētām – Espo, Jēvlē un Pērnavā, kas arī pievērsušās riteņbraukšanas popularizēšanai. Šī starptautiskā pieeja nodrošina plašāku pieredzi un labākus risinājumus, kā integrēt velosipēdus pilsētu transporta sistēmās.

Iedzīvotāju iesaistīšana

Rīgas dome plāno organizēt dažādas aktivitātes, kas palīdzēs iedzīvotājiem iepazīties ar riteņbraukšanas iespējām. Tiks rīkoti velosipēdu svētki, ceļu kartes uzlabošana un izglītojošas programmas, kas mudinās iedzīvotājus izjust riteņbraukšanas priekšrocības ikdienas dzīvē.

Secinājumi un nākotnes plāni

Rīgas domes iniciatīva par riteņbraukšanas popularizēšanu atspoguļo pilsētas centienus veidot ilgtspējīgāku nākotni, un tas ir solis pareizajā virzienā. Būs interesanti redzēt, kā ieceres tiks īstenotas un kā tās ietekmēs rīdzinieku sadzīvi un vides saglabāšanu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas