Personīgās izaugsmes treneri palīdz latviešiem iegūt pašapziņu (+VIDEO)Sabiedrība
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 11:57
  • VS
  • 34

Personīgās izaugsmes treneri palīdz latviešiem iegūt pašapziņu (+VIDEO)

Video skaties šeit

Jauniešu nodarbinātības izaicinājumi Latvijā

Latvijā 2023. gadā bija 13 tūkstoši jauniešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem, kas nemācās un nestrādā. Šī statistika norāda uz būtiskiem izaicinājumiem jauniešu nodarbinātībā un karjeras attīstībā. Pretstatā tam, mūsdienu pasaule piedāvā jaunus risinājumus un atbalsta programmas, kas var palīdzēt šiem jauniešiem iegūt nepieciešamās prasmes un pašapziņu.

Programma Youth Empowered

Lai veicinātu jauniešu nodarbinātību, tika izveidota programma Youth Empowered, Latvijā pazīstama kā Panākumu skola. Kopš 2017. gada programma ir palīdzējusi gandrīz miljonam jauniešu visā pasaulē, sniedzot praktiskas zināšanas un prasmes, kas noderēs karjeras ceļa sākumā. Šogad pasākumā, kuru īstenoja četras valstis – Latvija, Lietuva, Igaunija un Polija, piedalījās vairāk nekā 10 000 dalībnieku.

Inovatīvas mācību platformas

Šogad semināra Panākumu skola laikā tika prezentēta jauna izglītības platforma Skills4Future, kas izstrādāta, lai palīdzētu jauniešiem sagatavoties darba tirgum. Šī platforma piedāvā piecus tematiskos video lekciju moduļus, kuros piedalās eksperti no Polijas un Lietuvas, sniedzot padomus par mākslīgo intelektu, uzņēmējdarbību un tehnoloģiju prasmēm.

Atbalsts karjeras izvēlē

Jauniešiem karjeras sākumposmā bieži vien ir šaubas un neskaidrības par nākotnes ceļa izvēli. Taču Youth Empowered programma piedāvā pieaugušo atbalstu – gan zināšanas un padomus no jomas ekspertiem, gan iedvesmojošus stāstus par karjeras pieredzi. Šāda veida atbalsts ir būtisks, lai jaunieši varētu justies pārliecināti un motivēti.

Seminārs Panākumu skola 2024

Latvijā šogad tiks īstenots seminārs Panākumu skola 2024, kura laikā dalībnieki tiksies ar dažādiem nozaru ekspertiem. Semināra laikā Banku augstskolas rektore Līga Peiseniece prognozēja nākotnes profesiju pieprasījumu, savukārt neatkarīga karjeras konsultante Baiba Lauva skaidroja pašnodarbinātības un darba attiecību aspektus.

Noslēgumā

Iniciatīvas Youth Empowered un platformas Skills4Future sniedz jauniešiem nepieciešamās zināšanas un prasmes, lai viņi varētu veiksmīgi iekļauties darba tirgū un attīstīties personīgi. Jaunieši saņem atbalstu no ekspertu puses, kas palīdz viņiem izprast darba pasauli un savas spējas tajā.

Skatīt vairāk par šo tēmu video formātā: [LINK TO VIDEO]


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas