• 2024. gada 30. augusts 05:05
  • Delfi
  • 11

Piektdien gaidāms stiprs karstums

Laika prognoze piektdienai

Piektdien, 15. septembrī, Latvijā gaidāms stiprs karstums, ar dienas temperatūru, kas var sasniegt pat 30 grādus pēc Celsija. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozēm, dienā gaidāms saulains un sauss laiks, kas aicinās iedzīvotājus izbaudīt vasaras pēdējās dienas.

Vakarā gaidāmas pārmaiņas

Tomēr, kā norāda meteorologi, vakarā gaidāms mākoņu daudzuma palielināšanās. Tas nozīmē, ka naktī no piektdienas uz sestdienu var rasties arī lokālas pārejošas lietusgāzes, kas mazinās karstuma ietekmi. Šādas laika pārmaiņas ir tipiskas rudens tuvošanās laikā un liecina par to, ka vasaras siltums tiek pakāpeniski aizvietots ar vēsāku gaisu.

Veselības un drošības padomi

Stipra karstuma apstākļos ir svarīgi rūpēties par savu veselību un drošību. Meteorologi iesaka izvairīties no saules pārmērīgas ekspozīcijas, it īpaši no pulksten 11:00 līdz 16:00, kad saules stari ir visintensīvākie. Ir ieteicams dzert pietiekami daudz ūdens un nēsāt vieglo, elpojošo apģērbu. Bērniem un gados vecākiem cilvēkiem jāpievērš īpaša uzmanība, jo viņi ir visvairāk apdraudēti karstuma ietekmē.

Secinājumi

Kopumā piektdiena sola būt patīkama un saulaina, tomēr iedzīvotājiem jārēķinās ar iespējamiem laika apstākļu pārsteigumiem vakara stundās. Sekojot līdzi laika prognozēm un ievērojot ieteikumus par veselību, varēsim droši izbaudīt vasaras noslēgumu un sagatavoties drīz gaidāmajam rudens sezonai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas