Policija Alūksnes pusē uzgājusi narkotiku glabātavu; aizturēti vairāki cilvēkiKriminālziņas
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 5. oktobris 21:40
  • VS
  • 12

Policija Alūksnes pusē uzgājusi narkotiku glabātavu; aizturēti vairāki cilvēki

Policijas operācija Alūksnes pusē

Valsts policijas darbības Alūksnes pusē saistītas ar starptautiskas organizētas grupas, proti, narkomafijas, noziedzīgu darbību apkarošanu Latvijas teritorijā. Saskaņā ar aģentūras LETA apkopoto informāciju, policijas pārstāve Līga Dziļuma norādīja, ka ir konfiscēts liels apjoms narkotisko vielu, kā arī nepieciešamās vielas un aprīkojums to ražošanai.

Aizturētas vairākas personas

Operācijas rezultātā aizturētas vairākas personas, tostarp arī ārvalstnieki. Šobrīd notiek izmeklēšana, un policija atklājusi, ka konfiscētas vairāk nekā viena tonna gatavās produkcijas un prekursoru. Tas norāda uz ļoti lielu narkotiku tirdzniecības operāciju un apjomu, kura pilna apjoma noteikšanai jāgaida ekspertīzes rezultāti.

Ilgstoša operasyon un Eiropola atbalsts

Policija uzsver, ka šī ir bijusi ilgstoša operācija, kurai atbalstu sniedzis Eiropas Policijas birojs (Eiropols). Valsts policija apgalvo, ka iedzīvotājiem operācijas laikā nebija apdraudējuma, jo visas darbības notika koordinēti un kontrolēti. Tas ļauj pieņemt, ka policija ir veikušas pasākumus, lai nodrošinātu sabiedrības drošību.

Reakcija no valdības un pašvaldības puses

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks uzsvēra, ka lietā figurē sintētiskās narkotikas, taču konkrētus vielu nosaukumus pagaidām nesniedza. Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka informēja, ka pašvaldībā nav oficiālas informācijas par operāciju.

Aculiecinieku liecības un novērojumi

Vietējie iedzīvotāji Ziemera pagastā ziņojuši par aktīvu policijas darbību, kas liecinājusi par nelegāla rūpala izmeklēšanu. Aculiecinieki novērojuši, kā no noliktavas teritorijas tiek izvesti dažādi priekšmeti, tostarp ķimikālijas. Bijušais teritorijas apsaimniekotājs, Verners Kalējs, atklāja, ka pamanījis lielu ūdens un elektrības patēriņu, ko saistījis ar kādu Polijā dzīvojošu personu.

Turpmākās darbības un sabiedrības informēšana

Kriminālprocesuālās darbības joprojām turpinās, un Valsts policija vērš uzsvaru uz to, ka plašāka informācija par operāciju tiks sniegta drīzumā. Policija lūdz sabiedrību būt pacietīgai un saprotošai, jo aktīvas operācijas laikā atklāšana notiek pakāpeniski.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas