Poļina Gagarina tiesā cīnās par ES sankciju atcelšanu viņaiSlavenības
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 12:15
  • NRA
  • 5

Poļina Gagarina tiesā cīnās par ES sankciju atcelšanu viņai

Poļina Gagarina iekļauta ES sankciju sarakstā

Krievu dziedātāja Poļina Gagarina, kas ir plaši pazīstama ne tikai Krievijā, bet arī ārpus tās robežām, pēdējā laikā ir nokļuvusi uzmanības centrā. Viņa tikusi iekļauta Eiropas Savienības (ES) pret Krieviju vērsto sankciju sarakstā, kas pieliek papildu ierobežojumus viņas radošajai karjerai. Šis lēmums tika pieņemts kā reakcija uz Gagarinas aktīvo dalību valsts koncertos, kuros tiek atbalstīta Krievijas prezidenta Vladimira Putina politika.

Dziedātāja apmierināta ar situāciju

Gagarina, izrādot nevēlēšanos pieņemt šādu lēmumu, ir paudusi savas domas par to, ka sankcijas ir ne tikai neattaisnojamas, bet arī negatīvi ietekmē viņas karjeru un radošās iespējas. Viņa uzskata, ka viņas piedalīšanās koncertos nav bijusi politiska manifestācija, bet drīzāk mākslinieciska izpausme un aicina uz atbalstu kultūras jomā.

Prasība Eiropas tiesā

Tāpat kā ikviens, kas jūtas apdraudēts vai netaisnīgi sodīts, Gagarina nolēmusi vērsties pret šo lēmumu, iesniedzot prasību Eiropas tiesā. Viņas advokāti uzskata, ka sankcijas pret dziedātāju ir pārmērīgas un neatbilst ES cilvēktiesību principiem, kā arī brīvības izteikšanās ievērošanai. Gagarina cīnīsies par savu taisnīgumu un tiesībām turpināt veiksmīgu radošu darbību arī ārpus Krievijas.

Sabiedrības reakcija un nākotnes perspektīvas

Sabiedrībā ir dalītas sūdzības par Gagarinu un viņas situāciju. Daži viņu atbalsta un uzskata, ka māksliniekiem nevajadzētu tikt ierobežotiem, pamatojoties uz politiskajām sakarām. Citi ir kritiskāki un uzskata, ka viņas rīcība galvenokārt kalpoja Krievijas valdības interesēm. Nākotnē būs interesanti redzēt, kādi būs tiesas lēmumi un kādi būs Gagarinas karjeras pagriezieni pēc šī strīda izšķiršanas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas