• 2024. gada 8. augusts 16:55
  • Delfi
  • 6

Prasiet apdrošinātājiem vai maksājiet paši. ĀM piedāvājums sarūgtina Spānijā iestrēgušo jauniešu vecākus

Situācija Spānijā

Spānijā pašlaik ir izveidojusies sarežģīta situācija, kurā iestrēguši vismaz 60 Latvijas bērni un jaunieši, kuri piedalījās ekskursijā. Pirmdien, 22. oktobrī, Ārlietu ministrijas (ĀM) Konsulārais departaments izplatījis informāciju par plānotajiem repatriācijas pasākumiem, kas šobrīd satrauc un sarūgtina bērnu vecākus.

ĀM piedāvā risinājumus

Saskaņā ar portāla "Delfi" rīcībā esošo informāciju, ĀM vecākiem piedāvājusi izstrādātu darbības plānu, kura ietvaros bērnu aviobiļetes atpakaļceļam uz Latviju ir jāpērk pašiem vecākiem. Tas ir radījis plašas diskusijas un izsists no līdzsvara nevienu vien ģimeni, kas pašlaik atrodas grūtā situācijā.

Vecāku viedokļi

Daudzi vecāki ir sašutuši par šo situāciju, jo uzskata, ka repatriācija būtu jāfinansē valsts iestādēm, nevis jāuzliek slogs ģimenēm, kuras jau piedzīvo stresu un neziņu par savu bērnu drošību. “Mūsu bērni ir svešā valstī, un šajā grūtajā brīdī mēs sagaidām, ka valsts nāks pretī,” izsaka viedokli viens no vecākiem.

Apdrošināšanas loma

Tāpat vecāki tiek aicināti izskatīt apdrošinātāju piedāvājumus, tomēr daudzi no viņiem uzskata, ka šāds risinājums prasa papildus laiku un resursus. "Ko mēs varam darīt? Aizpildīt formas un cerēt uz labāko? Tas nav pareizi," aizstāvēja savas raizes vecāki. Tas izraisa vēl lielāku neapmierinātību un jautājumus par to, cik droši ir paļauties uz privātajām apdrošināšanas kompānijām šādos gadījumos.

Atreizes un turpmākie soļi

Ārlietu ministrija ir norādījusi, ka aktīvi strādā pie situācijas risinājuma, tomēr pašlaik nav sniegusi konkrētus solījumus par vecāku prasībām. Vecāki joprojām gaida skaidrību un iespējamu atbalstu no valsts, lai nodrošinātu savu bērnu drošu atgriešanos mājās. Ir skaidrs, ka šis jautājums ir kļuvis par akūtu sociālu problēmu, kas prasa tūlītēju risinājumu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas