Premjere: NATO arī turpmāk būs Latvijas drošības garantsLatvijas ziņas
Foto un virsraksts: PRESS

Premjere: NATO arī turpmāk būs Latvijas drošības garants

Premjere uzsver NATO nozīmi

Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa trešdien Briselē, tiekoties ar jauno NATO ģenerālsekretāru Marku Ruti, norādīja, ka NATO alianses loma Latvijas drošībā saglabāsies būtiska. Siliņa uzsvēra, ka šī sadarbība ir izšķiroša gan valsts, gan visas reģiona drošības stabilitātes nodrošināšanai.

Jaunā ģenerālsekretāra apņemšanās

Jaunais ģenerālsekretārs Markuss Rūts pauda apņemšanos turpināt spēcīgu sadarbību ar Latvijas valsti. Rūts uzsvēra, ka NATO paliks uzticams partneris un atbalstīs savas dalībvalstis, jo īpaši ņemot vērā pašreizējo ģeopolitisko situāciju. Viņš apliecināja, ka apvienošanās ar Latviju un citiem sabiedrotajiem ir svarīgāka nekā jebkad agrāk.

Reaģēšana uz drošības izaicinājumiem

Siliņa un Rūts apsprieda nepieciešamību ātri reaģēt uz radījušajiem drošības izaicinājumiem, kas saistīti ar Krievijas agresīvo rīcību un tās sekām Eiropā. Abas puses akcentēja, ka Latvijas aizsardzība ir prioritāte, un NATO kolektīvā aizsardzība ir galvenais elements, kas nodrošina stabilitāti reģionā.

Turpmākā sadarbība un attīstība

Sarunās tika apspriests arī turpmāko projektu un sadarbības iespēju plāns, lai vēl vairāk stiprinātu Latvijas un NATO attiecības. Siliņa uzsvēra nepieciešamību investēt aizsardzības jomā un modernizēt militāro infrastruktūru, lai nodrošinātu, ka Latvijas bruņotie spēki ir gatavi reaģēt uz jebkādiem izaicinājumiem.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

NATO kā kolektīvā drošības organizācija nodrošina drošības garantu Latvijai, un premjere Siliņa, apsteidzot nākamās dienas sarunas, apliecināja Latvijas apņemšanos saglabāt ciešu sadarbību ar NATO. Šī tikšanās ir vēl viens solis virzienā uz stabilu un drošu nākotni, kas balstās uz drošības partnerību un starptautisko atbalstu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas