• 2024. gada 17. augusts 14:00
  • Delfi
  • 7

Puse jauniešu dzīvo ar vecākiem vai īrētā mājoklī, bet sapņo par savu privātmāju, liecina aptauja

Aptaujas rezultāti un jauniešu mājokļu realitāte

Saskaņā ar "SEB" bankas veiktās aptaujas datiem, lielākā daļa Latvijas jauniešu, īpaši vecumā no 18 līdz 29 gadiem, jau ir piedzīvojuši dzīves apli, kurā viņi ir spiesti izvēlēties starp dzīvi ar vecākiem vai īrētā mājoklī. Aptauja atklāj, ka puse jauniešu šobrīd dzīvo vai nu pie vecākiem, vai arī īrē dzīvokli, bet viņu sapnis ir iegūt savu privātmāju.

Ikdienas izaicinājumi un nākotnes cerības

Jaunieši stāsta, ka dzīve kopā ar vecākiem ne vienmēr ir vienkārša, jo tas bieži rada spriedzi un konfliktus. No otras puses, īrēšanas izmaksas un nestabilitāte mūsdienu darba tirgū padara viņus vēl vairāk apdomāt par savas vietas iegādi. Neskaitāmi jaunieši izsaka vēlmi, ka viņi vēlas radīt stabilu un drošu vidi, kur audzināt ģimeni, un privātmājas iegāde šķiet kā ideāls risinājums.

Mājokļu tirgus izaicinājumi

Tomēr ceļš uz privātmāju nav bez šķēršļiem. Augošās nekustamā īpašuma cenas un pieejamo mājokļu skaita trūkums bieži vien liek jauniešiem atkāpties no saviem sapņiem. Jaunieši apzinās, ka nepieciešams ne tikai ietaupīt pietiekamu naudas summu, lai iegādātos mājokli, bet arī izaicinājums ir piekļuve hipotekārajiem kredītiem.

Secinājumi un nākamie soļi

Lai gan jaunieši joprojām dzīvo pie vecākiem vai īrētajos dzīvokļos, viņu sapņi par privātmāju paliek stipri. Šī aptauja virmo ar rūpēm un cerībām par nākotni, un tas rosina diskusijas par iespējamiem risinājumiem mājokļu pieejamības jautājumiem mūsu valstī. Jauniešu jautājumi par mājokli ir aktuāli ne tikai viņiem, bet arī politikā un sabiedrībā kopumā, un ir svarīgi meklēt efektīvus risinājumus šai problēmai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas