Rēzeknes pagaidu administratoru uzmanību piesaista kapitālsabiedrību uzraudzība
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 17:16
  • LSM
  • 3

Rēzeknes pagaidu administratoru uzmanību piesaista kapitālsabiedrību uzraudzība

Rēzeknes pašvaldības kapitālsabiedrību uzraudzības modelis

Rēzeknes pagaidu administrācija ir pievērsusi uzmanību kapitālsabiedrību uzraudzības modeļa sadrumstalotībai. Pārliecinoties, ka kapitālsabiedrības tiek uzraudzītas no vairākiem dažādiem kontroles punktiem, izpilddirektors nav vienīgais atbildīgais par šo uzdevumu. Šāda pieeja neatbilst centralizētai uzraudzībai, un tā izsauc diskusijas par tās efektivitāti.

Sadarbības trūkums un koordinatora loma

Kā norāda eksperti, šobām vairākām nodaļu vadītājiem, kas katrs ir atbildīgs par savu sektoru, trūkst koordinācijas, kas var novest pie informācijas zuduma un nevienveidīgām atbildēm. Sadarbība starp nodaļām ir būtiska, lai nodrošinātu, ka kapitālsabiedrību darbība ir sekmīga un atbilst pašvaldības mērķiem.

Pārdomas par iespējamām izmaiņām

Ņemot vērā esošo situāciju, Rēzeknes pagaidu administrācija apsver iespēju ieviest centralizētāku uzraudzību, kurā būtu norīkots viens konkrēts darbinieks vai izpilddirektors, kas uzņemas kopējo atbildību. Šādas izmaiņas varētu uzlabot efektivitāti un skaidrību kapitālsabiedrību vadībā.

Sabiedrības atsaucība un nākotnes prognozes

Rēzeknes iedzīvotāji un sabiedriskās organizācijas arvien biežāk izsaka bažas par kapitālsabiedrību darbību un tās ietekmi uz pašvaldības budžetu. Administrācija plāno organizēt diskusijas un sanāksmes ar sabiedrību, lai iegūtu viedokļus un ieteikumus par uzraudzības modeļa uzlabošanu. Nākotnē ir svarīgi panākt, lai katra kapitālsabiedrība būtu ne tikai uzraudzīta, bet arī novērtēta tās sniegumā un ietekmē uz vietējo ekonomiku.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas