Bijušais vīrs šķiroties dusmās kliedz: "Es tev atņemšu bērnus!" Ko par to saka likums? Sievietēm
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Bijušais vīrs šķiroties dusmās kliedz: "Es tev atņemšu bērnus!" Ko par to saka likums?

Šķiršanās un tās sekas bērniem

Šķiršanās ir emocionāli smaga pieredze, īpaši, ja tajā iesaistīti bērni. Ja šķiršanās notiek civilizēti, vecāki spēj vienoties un nodrošināt bērnam vislabākos apstākļus. Taču, diemžēl, bieži vien šādi miers tiek traucēts, jo šķiršanās procesā tiek izmantota manipulācija, kas rada nevajadzīgu stresu visai ģimenei, īpaši bērniem.

Dusmas un draudi: ko darīt?

Ir gadījumi, kad bijušais partneris, strīda laikā, izsaka draudus, piemēram, "Es tev atņemšu bērnus!" Šādi izteikumi ir ne tikai emocionāli smagi, bet arī juridiski problemātiski. Ja kāds no vecākiem cenšas manipulēt ar otru vecāku, balstoties uz bērnu, tas ir skaidrs signāls, ka situācija prasa steidzamu rīcību.

Likums un bērnu labklājība

Latvijas likums stingri nosaka, ka bērnu labklājība ir jānodrošina visām pusēm. Ja vecāki nespēj vienoties par bērnu aprūpi un audzināšanu, strīdi jāsaskaņo tiesā. Tiesā tiek izvērtēti visi apstākļi, ņemot vērā bērnu intereses. Ņemot vērā vecāku uzvedību un spēju nodrošināt bērnam drošu un stabilu vidi, tiesa var pieņemt lēmumu par bērnu dzīvesvietu un aprūpi.

Rīcība fuza nedrošām situācijām

Ja esi saskāries ar līdzīgu situāciju, kad bijušais partneris pielieto draudus, ir svarīgi nepalikt vienatnē. Te ir svarīgi konsultēties ar juristu un, ja nepieciešams, vērsties pie atbildīgajām institūcijām. Pasargājot bērnus no emocionālā spiediena un neskaidrības, tu saki, kā bērnam ir jābūt laimīgam un drošā vidē. Mierīgas un saprotošas komunikācijas meklējumi ir vislabākā pieeja, taču, ja tas nav iespējams, tiesa var būt vienīgā izeja.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas