Imantas iedzīvotāji bažījas par koku izzāģēšanu jauna veloceliņa izbūves dēļ
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 06:32
  • LSM
  • 3

Imantas iedzīvotāji bažījas par koku izzāģēšanu jauna veloceliņa izbūves dēļ

Imantas iedzīvotāju bažas par koku izzāģēšanu

Imantas iedzīvotāji ir pauduši satraukumu par Rīgas pašvaldības plāniem izzāģēt kokus jauna veloceliņa izbūves dēļ. Vietējo iedzīvotāju uztraukumi galvenokārt saistīti ar to, ka daudzi no šiem kokiem ir tādi, kas nodrošina ēnu un uzlabo gaisa kvalitāti apkārtnē. Citas grūtības varētu rasties no koku izzušanas ietekmes uz vietējo ekosistēmu.

Pašvaldības solījumi par jaunajiem kokiem

Rīgas pašvaldība, reaģējot uz iedzīvotāju bažām, sola, ka izzāģēto koku vietā tiks iestādīti jauni koki. Taču daudzi iedzīvotāji ir skeptiski par šo solījumu realizāciju, norādot, ka jauni koki varētu ilgt vairākus gadus, lai sasniegtu tādu pašu lielumu un funkcionalitāti kā vecie. Iedzīvotāji šaubās, vai pašvaldība patiešām spēs nodrošināt jauno koku atbalstu.

Pašvaldības arguments par veloinfrastruktūras attīstību

Rīgas pašvaldība apgalvo, ka veloceliņa izbūve ir svarīgs solis veloinfrastruktūras attīstībā, kas dos labumu visiem iedzīvotājiem. Pašvaldība uzsver, ka veloinfrastruktūras uzlabošana veicinās ilgtspējīgu transportu, samazinās sastrēgumus un uzlabos gaisa kvalitāti Rīgā, kas ilgtermiņā varētu kalpot par labumu arī iedzīvotājiem.

Turpmākās diskusijas un iedzīvotāju iesaiste

Šajā situācijā svarīgi ir turpināt diskusijas starp iedzīvotājiem un pašvaldību, lai atrastu līdzsvaru starp veloinfrastruktūras attīstību un dabas saglabāšanu. Iedzīvotāji aicināti iesaistīties un izteikt savu viedokli, lai kopīgi panāktu risinājumus, kas apmierinātu gan pilsētplānotājus, gan vietējos iedzīvotājus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas