Saņemta jaunākā informācija par gripas intensitāti LatvijāLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 14:43
  • NRA
  • 8

Saņemta jaunākā informācija par gripas intensitāti Latvijā

Gripas intensitātes pārskats Latvijā

Pēdējā laikā saņemta jaunākā informācija par gripas intensitāti Latvijā, un liecina, ka tā saglabājas ļoti zema. Slimību un profilakses centrs (SPKC) ir publicējis datus, kas apstiprina, ka šobrīd gripas aktivitāte atbilst iepriekšējo sezonu vidējiem rādītājiem šajā laika periodā.

Aktualizētā gripas sezona

Gripas sezona tradicionāli sākas rudenī, un šogad, ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, veselības speciālisti ir monitorējuši situāciju. Pirmajās divās nedēļās šī gada gripas sezonā netika novērotas dramatiskas izmaiņas gripas izplatībā, un sabiedrībai nav jāuztraucas par paaugstinātu infekcijas risku.

SPKC dati un ieteikumi

SPKC uzsver, ka šādā zemas intensitātes periodā ir svarīgi ievērot profilakses pasākumus, lai pasargātu sevi un apkārtējos. Pārvaldot higiēnas normas, piemēram, biežu roku mazgāšanu un masku lietošanu sabiedriskās vietās, ir iespējams samazināt gripas un citu elpceļu infekciju izplatību.

Skatoties nākotnē

Ņemot vērā ikgadējās gripas sezonas svārstības, eksperti brīdina, ka situācija var mainīties. Tāpēc ir būtiski turpināt sekot līdzi jaunākajai informācijai un sagatavoties iespējamām gripas uzliesmojumiem. Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti būt modriem un rūpēties par savu veselību, jo īpaši gada aukstajos mēnešos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas