Sestās maņas meklējumi RIXC Mākslas un zinātnes festivālā
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 13:02
  • LSM
  • 9

Sestās maņas meklējumi RIXC Mākslas un zinātnes festivālā

RIXC Mākslas un zinātnes festivāla pārskats

RIXC Mākslas un zinātnes festivāls, kas ik gadu pulcē radošus prātus un inovatīvus projektus, ir kļuvis par nozīmīgu notikumu mākslas un zinātnes jomā Latvijā. Šis festivāls, kuru organizē mākslinieki Rasa un Raitis Šmiti, izpēta mākslas un zinātnes saspēles un sadarbošanās iespējas, sniedzot platformu diskusijām par aktuālām problēmām un jauniem atklājumiem.

Izstādes "Simbiotiskās maņa(s)" atklāšana

23. oktobrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā tika atklāta izstāde "Simbiotiskās maņa(s)", kas sola apmeklētājiem jaunas perspektīvas un pieredzes, apvienojot māksliniecisko iztēli un zinātniskos pētījumus. Šī izstāde ir daļa no festivāla programmas un ir paredzēta, lai rosinātu sarunas par simbiozi, sajūtām un to ietekmi uz mūsu pasaules uztveri.

Jaunā izstāde "Sensorās dzīles"

Nākamajā dienā, 24. oktobrī, RIXC mājvietā Rīgā, Lenču ielā 2, tiks atklāta izstāde "Sensorās dzīles". Šis Raita un Rasas Šmitu darbs pēta kosmiskās daļiņu plūsmas no Saules uz Zemi un iepriekšējās izstādes, kur tās iekļautas Milānā un Taipejā, popularitāti. Šī izstāde būs pirmā reize, kad šis saturs tiks prezentēts Latvijas publikai, piedāvājot unikālu iespēju ielūkoties zinātnes un mākslas saspēlē.

Festivāla nozīme un ietekme

RIXC Mākslas un zinātnes festivāls ne tikai popularizē mākslas un zinātnes sinerģiju, bet arī veicina starptautisko sadarbību, piesaistot māksliniekus un zinātniekus no visas pasaules. Rasa un Raitis Šmiti ir nopelnījuši atzinību par viņu ieguldījumu šajā jomā, un festivāls kalpo kā platforma jauniem talantiem un idejām. Apmeklētāji tiek aicināti piedalīties šajās pārdomās, lai kopā atklātu, kā māksla un zinātne var veidot nākotni.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas