• 2024. gada 31. augusts 09:16
  • TV3
  • 6

Sestdien daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, vietām arī pērkona negaiss

Laika prognoze sestdienai

Sestdien, 2023. gada 7. oktobrī, Latvijas centrālajos un austrumu rajonos gaidāms īslaicīgs lietus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes. Šīs dienas laikā iespējams arī pērkona negaiss, īpaši reģionos, kur mitrums būs augstāks.

Pērkona negaisa iespējamība

Meteorologi brīdina, ka vietām var sanākt saskarties ar stiprākām lietusgāzēm un pērkona negaisu. Tas īpaši attieksies uz Ziemeļvidzemi un Latgali, kur sinoptiķi prognozē palielinātu nelabvēlīgu laikapstākļu iespējamību. Iedzīvotājiem ieteicams sagatavoties un būt uzmanīgiem, sekojot līdz laika prognozēm.

Aerodinamikas ietekme uz laika apstākļiem

Šī gada rudens ir bijis gana mitrs, kas palielina iespēju intensīvām lietusgāzēm. Augusta mēneša mitruma līmeņi ir veicinājuši gaisa masas maiņu, kā rezultātā veidojas spēcīgas lietusgāzes un pērkona negaisi. Meteorologi norāda, ka plānice būs īpaši jūtama vietās, kur gaisa cirkulācija ir aktīvāka.

Ko ņemt vērā iedzīvotājiem

Iedzīvotājiem tiek ieteikts plānot savas aktivitātes, ņemot vērā gaidāmos laikapstākļus. Vērts ņemt vērā, ka pērkona negaisa laikā ir ieteicams palikt iekštelpās un izvairīties no atklātām telpām. Tāpat jāseko līdzi notikumiem un nedrīkst ignorēt sinoptiķu brīdinājumus. Esiet uzmanīgi un plānojiet savu dienu atbilstoši laika prognozēm!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas