Siliņa saņēmusi Ukrainas valsts ordenuInteresanti fakti
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 12. septembris 21:54
  • VS
  • 7

Siliņa saņēmusi Ukrainas valsts ordenu

Ukrainā saņemts augsts apbalvojums

Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) atradās vizītē Ukrainā, kur saņēma prestižo Kņazienes Olgas I šķiras ordeni. Apbalvojumu piešķīra Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Šis ordenis, izveidots 1997. gadā, tiek piešķirts sievietēm par izciliem nopelniem dažādās jomās, tostarp valstiskajā, zinātnes, izglītības un kultūras sfērās.

Siliņas pateicība un atzinība

Pateicoties par šo augsto apbalvojumu, Siliņa uzsvēra, ka tā ir ne tikai viņas, bet arī visas Latvijas tautas atzinība, īpaši uzsverot sieviešu līderību, kas aktīvi atbalsta Ukrainu un tās cīņu par brīvību. "Latvijas iedzīvotājiem ir svarīgi, lai Ukrainas bērni, sievietes un visa tauta varētu dzīvot brīvībā un mierā, nebaidoties par savu un savu mīļo cilvēku dzīvību un veselību," teica Siliņa.

Kopīgas darbības un atbalsts Ukrainai

Vizītes laikā Siliņa un Zelenskis apsprieda kopīgas rīcības, lai palīdzētu Ukrainai sasniegt uzvaru un taisnīgu mieru. Latvija apņēmās turpināt atbalstīt Ukrainu, kas cīnās par savu brīvību un Eiropas vērtībām, akcentējot svarīgumu saistībā ar Ukrainas eiroatlantisko integrāciju. Ministru prezidente izteica pārliecību, ka Latvija aktīvi atbalstīs Ukrainas ceļu uz Eiropas Savienību un NATO.

Latvijas loma starptautiskajā atbalstē

Premjere Siliņa paziņoja, ka Latvija turpinās iestāties par Ukrainu Apvienoto Nāciju Organizācijā un citos starptautiskajos formātos, lai nodrošinātu, ka Ukraina saņem maksimālu un ātru finansiālo, humanitāro, politisko un citu veidu atbalstu. Tas ir svarīgi, jo situācija Ukrainā joprojām ir saspringta un prasības pēc starptautiskās palīdzības ir nenoliedzami augošas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas