• 2024. gada 13. augusts 16:05
  • Delfi
  • 18

Skolās un bērnudārzos dos rudzu rupjmaizi; programmai piešķir 300 000 eiro

Programmas mērķis un nozīme

Latvijas Ministru kabinets 23. augustā akceptējis Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto programmu, kuras mērķis ir stiprināt rudzu rupjmaizes patēriņu skolās un bērnudārzos. Ar 300 000 eiro valsts atbalstu tiek plānots veicināt veselīgu uzturu bērnu vidū, kā arī popularizēt vietējo ražotāju produkciju, ņemot vērā rudzu maizes nozīmīgumu Latvijas kulinārajā kultūrā.

Finansējuma izmantošana

Programmas ietvaros finansējums tiks izmantots rudzu maizes ražošanas un piegādes organizēšanai izglītības iestādēm visā Latvijā. ZM plāno sadarbību ar vietējiem maizes ražotājiem, lai nodrošinātu augstas kvalitātes produktus, kas bērniem sniegs ne tikai garšīgu, bet arī uzturvielām bagātu pārtiku.

Skolu un bērnudārzu iesaiste

Izglītības iestādes tiks aicinātas aktīvi piedalīties šajā iniciatīvā, un tiks organizētas dažādas aktivitātes, lai bērni uzzinātu vairāk par rudzu maizes priekšrocībām un tās pagatavošanas tradīcijām. Tādējādi programmas mērķis ir ne vien stimulēt produktiem pieejamību, bet arī izglītot jaunāko paaudzi par veselīgas ēšanas nozīmi.

Sabiedrības atsaucība

Sabiedrība kopumā pozitīvi attiecas pret šo programmu, uzsverot, ka veselīgs uzturs ir būtisks bērnu attīstībai un labklājībai. “Rudzu rupjmaize ir ne tikai tradicionāls Latvijas produkts, bet arī sniedz bērniem nepieciešamās enerģijas un uzturvielas,” norāda vairākas vietējās kopienas un vecāku organizācijas.

Secinājumi un nākotnes plāni

Rudzu rupjmaizes programma ir solis uz priekšu, lai veicinātu veselīgiem pārtikas ieradumiem un atbalstītu lokālo ražošanu. Zemkopības ministrija uzsver, ka šī iniciatīva ir tikai sākums, un nākotnē plānots paplašināt atbalstu citiem vietējiem produktiem, kas varētu tikt ieviesti skolās un bērnudārzos, turpinot veicināt veselīga dzīvesveida kultūru Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas