• 2024. gada 24. jūlijs 19:19
  • Delfi
  • 5

SOK izziņo 2030. un 2034. gada ziemas olimpisko spēļu mājvietas

2030. gada Ziemas olimpisko spēļu norises vieta

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) trešdien, 2023. gada 12. oktobrī, Parīzē paziņoja par 2030. gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietu. Francijas Alpu reģions ir izvēlēts kā šīs prestižās sporta sacensības norises vieta, piedāvājot unikālu ainavu un lieliskas iespējas ziemas sporta veidiem. Francija jau iepriekš ir saņēmusi atzinību par savu kapacitāti rīkot lielus starptautiskos sporta pasākumus, un šoreiz tā sola piedāvāt neaizmirstamu pieredzi gan sportistiem, gan skatītājiem.

2034. gada Ziemas olimpisko spēļu norises vieta

Savukārt 2034. gada Ziemas olimpiskās spēles notiks ASV pilsētā Soltleiksitijā. Šī izvēle raisa lielu interesi, jo Soltleiksitija jau iepriekš ir uzņēmusies olimpiskās spēles, proti, 2002. gadā. Šī pilsēta ir pazīstama ar savu izcilu infrastruktūru, lieliskajiem apstākļiem ziemas sporta veidiem un viesmīlīgo attieksmi pret sportistiem un viesiem.

Reakcijas un perspektīvas

Reakcijas par SOK lēmumu nav ilgu laiku gaidījušas. Franču sporta organizācijas un Alpu reģiona pārstāvji ir sajūsmā par iespēju rīkot Ziemas olimpiskās spēles savās mājās. Tāpat arī Soltleiksitijas pārstāvji atzīmējuši, ka šī pasaules mēroga pasākuma rīkošana ir lieliska iespēja parādīt, cik daudz pilsēta var piedāvāt. Abu pasākumu organizatori plāno intensīvi strādāt pie ilgtspējīgu risinājumu ieviešanas, lai nodrošinātu, ka 2030. un 2034. gada olimpiskās spēles ne tikai iepriecina sportistus un skatītājus, bet arī atstāj pozitīvu nospiedumu uz apkārtējo vidi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas