• 2024. gada 3. septembris 10:37
  • TV3
  • 8

Stradiņa slimnīca uzsāk izmantot intraoperatīvās neiromonitorēšanas metodi

Jauns solis Neiroķirurģijā

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) nunākusi pie nozīmīga jauninājuma – Neiroķirurģijas klīnika, sadarbībā ar Neiroloģijas klīniku, ir uzsākusi intraoperatīvās neiromonitorēšanas (IONM) metodes izmantošanu funkcionālajā neiroķirurģijā. Šī metode ir paredzēta, lai paaugstinātu operāciju drošību un efektivitāti, nodrošinot precīzas un reāllaika atsauksmes par nervu sistēmas stāvokli operācijas laikā.

Ieguvumi pacientiem

Intraoperatīvā neiromonitorēšana ļauj ķirurgiem uzraudzīt nervu funkcijas, kas ir būtisks aspekts riskantu operāciju laikā. Šī metode palīdz novērst potenciālas komplikācijas un samazina neiroloģisko bojājumu risku, kas var rasties operāciju laikā. Pacientiem tas nodrošina lielākas iespējas uz veiksmīgu atveseļošanos un dzīves kvalitātes uzlabošanu.

Tehnoloģiju attīstība

Stradiņa slimnīcas Neiroķirurģijas klīnikā izmantotā tehnoloģija ir balstīta uz modernām aparatūras un programmatūras inovācijām, kas ļauj precīzi fiksēt nervu impulsus un to reakcijas uz ķirurģiskām manipulācijām. Šī metode ir plaši lietota citās pasaules valstīs un tās iekļaušana Latvijas medicīnā apliecina Stradiņa slimnīcas apņemšanos sekot līdzi jaunākajām tendencēm un tehnoloģijām veselības aprūpes jomā.

Sadarbība starp nozaru speciālistiem

Neiroķirurģijas un Neiroloģijas klīniku speciālistu sadarbība ir vitāli svarīga šīs metodes ieviešanā. Ārsti, kas strādā kopā, nodrošinās efektīvu pieeju neiroķirurģiskajiem pacientiem, kā arī sniegs nepieciešamo atbalstu un zināšanas, lai maksimāli izmantotu IONM priekšrocības. Šāda starpdisciplināra pieeja liecina par mūsdienu medicīnas attīstības tendencēm, kurās nozaru speciālistiem ir jāstrādā kopā, lai nodrošinātu vislabāko pacientu aprūpi.

Noslēgums

Intraoperatīvās neiromonitorēšanas metodes ieviešana Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā ir svarīgs solis mūsdienīgas neiroķirurģijas virzienā. Tas ne tikai paaugstina gan pacientu drošību, gan arī sekmē ārstēšanas kvalitātes uzlabošanu, kas ir būtisks ieguldījums Latvijas veselības aprūpē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas