Tiesa apcietina iespējamo policista slepkavības gatavotāju Artjomu BabenkoKriminālziņas
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 26. jūlijs 21:54
  • VS
  • 7

Tiesa apcietina iespējamo policista slepkavības gatavotāju Artjomu Babenko

Tiesas lēmums par apcietinājumu

Rīgas pilsētas tiesa šodien pieņēmusi lēmumu apcietināt Artjomu Babenko, kurš tiek turēts aizdomās par iespējamo Valsts policijas amatpersonas Romāna Jašina slepkavības gatavošanu. Apcietinājums ir piemērots kā drošības līdzeklis, un to būs iespējams pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā. Babenko aizstāvis Egons Rusanovs apliecināja, ka apcietinājumu pārsūdzēs un gaida pilnu tiesas nolēmumu, kuram varēs iepazīties 29. jūlijā.

Aizstāvības argumenti

Advokāts Rusanovs pēc tiesas sēdes norādīja, ka Babenko neatzīst sev inkriminēto noziegumu un uzsvēra, ka policijas lēmums ir balstīts uz "pilnīgām muļķībām". Viņš arī atklāja, ka kratīšanas laikā izņemtie ieroči neesot atrasti pie Babenko saistītajās adresēs. Informācija par pārējiem četriem aizturētajiem ir ierobežota, un aizsardzības puseem nav pieejama specifiskāka informācija par lietu.

Noziedzīgu darbību apjoms

Valsts policija ir izņēmusi 17 kilogramus marihuānas, šaujamieročiem līdzīgus priekšmetus un policijas formas tērpu elementus. Ir zināms, ka noziedznieki bija gatavojušies izdarīt slepkavību pret augsta ranga VP amatpersonu, un šis noziegums varētu būt saistīts ar šīs amatpersonas profesionālajiem pienākumiem un veikts atriebības nolūkā. Vardarbība situācijā ir īpaši satraucoša, ņemot vērā policijas darbinieku apdraudējuma kontekstu.

Aizturēto personu profils

Kopumā ceturtdien tika aizturēti pieci cilvēki, no tiem divi ir iepriekš sodīti par narkotisko vielu izplatīšanu. Visi aizturētie ir Latvijas pavalstnieki, un ir pamats uzskatīt, ka tie ir saistīti ar organizēto noziedzību. Pēdējā laikā veiktās kratīšanas rezultātā tika izņemti arī nozīmīgi priekšmeti, kas, visticamāk, paredzēti nozieguma izdarīšanai.

Policijas nostāja un nākotnes perspektīvi

VP uzsvērusi, ka kriminālprocess ir sācies par sagatavošanos slepkavībai, kas ir saistīta ar dienesta pienākumu izpildi. Sodi par šādu noziegumu var būt ļoti smagi, ietverot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem. Šobrīd policija strādā pie izmeklēšanas, lai noskaidrotu, vai ir saistītas arī citas personas ar šo lietu.

Nobeiguma domas

Šī situācija rada jautājumus par policijas darbinieku drošību un organizētās noziedzības ietekmi uz tiesību sargājošām institūcijām. Policijas augstākās amatpersonas ir paziņojušas, ka jebkādi mēģinājumi vērsties pret policiju tiks stingri un likumīgi apkaroti, kopā ar aicinājumu atcerēties, ka likumam ir spēks.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas