• 2024. gada 7. augusts 08:44
  • NRA
  • 4

Trešdien vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes; kur saglabāsies saulainākais laiks?

Laika prognoze trešdienai

Trešdien, 25. oktobrī, Latvijā gaidāms mainīgs laiks. Sinoptiķi prognozē, ka vietām valsts teritorijā īslaicīgi līs, un lokāli varam sagaidīt pērkona lietusgāzes. Sagatavojieties, ka debesīs var parādīties mākoņi, tomēr ir iespēja, ka lietus būs īslaicīgs un nenozīmīgs.

Pērkona lietusgāzes un lokālās izmaiņas

Vietām Latvijā, īpaši Zemgalē un Kurzemē, mazākā laikā var rasties spēcīgs pērkona negaiss. Sinoptiķi norāda, ka, pateicoties izmaiņām atmosfērā, vietējais lietus var būt diezgan intensīvs, kā arī var pavadīt zibens un pērkona trokšņi. Ieteicams sekot līdzi laika prognozēm un sagatavot savus plānus attiecīgi.

Saulainākās vietas ierobežotajos apstākļos

Neskatoties uz gaidāmajām lietusgāzēm, ir cerības, ka dažviet Latvijā, it īpaši Vidzemē un Latgalē, saglabāsies arī saulaināks laiks. Sinoptiķi aicina sekti informāciju par gaisa temperatūru un saules aktivitāti, lai plānotu aktivitātes brīvā dabā. Diena var būt mainīga, taču ir iespēja baudīt saulainas brīvdienas, ja izvēlēsieties atbilstošas vietas.

Ieteikumi iedzīvotājiem

Iedzīvotājiem ieteicams rūpīgi izvērtēt laikapstākļus pirms iziešanas no mājām. Ja plānojat pavadīt laiku ārpus telpām, ir lietderīgi paņemt līdzi lietusmēteli vai lietussargu. Tāpat būtu gudri iespējami ātri izmainīt plānus, ja tuvojies negaiss. Neaizmirstiet par drošību un sekojiet līdzi laika prognozēm visā valstī.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas